Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2022, 11:40
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Pohodu 2022 roztancuje aj víťaz Grammy Flume

KULTÚRA FESTIVAL POHODA
Uložiť Uložené

Festival Pohoda sa bude konať 7. až 9. júla na letisku pri Trenčíne.

Pohodu 2022 roztancuje víťaz Grammy za najlepší elektronický album roka 2017 austrálsky dídžej a producent Flume.

Priekopník a popularizátor žánru future bass pôsobil aj ako člen dua What So Not a spolupracoval s množstvom mien ako Lorde, Chet Faker, Disclosure, Tove Lo, London Grammar. Medzi najväčšie austrálske hviezdy vystrelil debutom Flume a celosvetový úspech mu priniesol druhý album Skin, ktorý The Independent označil za zvukový ekvivalent extázy.

Festival Pohoda sa bude v tomto roku podľa plánov organizátorov konať priamo na letisku pri Trenčíne od 7. do 9. júla. Očakávajú, že pre pandemické opatrenia tentoraz festival nezrušia. 

Odporúčané
Grape reaguje na tvrdé slová Pohody: Kultúra by mala spájať, nie rozdeľovať Grape reaguje na tvrdé slová Pohody: Kultúra by mala spájať, nie rozdeľovať 5. decembra 2021, 9:08

Nedávno sa organizátori Pohody dostali do konfliktu s konkurenčným festivalom Grape, ktorý sa dočasne presťahoval na rovnaké miesto – na letisko pri Trenčíne. 

„Vo festivalovej Európe neexistuje podobná situácia, keď by dve najväčšie podujatia krajiny s podobným žánrovým nastavením boli na jednom mieste. Nenastala by ani na Slovensku, ak by všetko šlo podľa elementárnej logiky a štandardnými postupmi,“ kritizoval rozhodnutie Grapu zakladateľ festivalu Pohoda Michal Kaščák v statuse na Facebooku.

Na tvrdé slová Pohody reagovali cez status na sociálnej sieti aj organizátori Grapu. Vyjadrenie Kaščáka ich vraj prekvapilo a rozosmutnilo, ale viac z ľudského hľadiska než z pohľadu organizátorov festivalu.

Pohoda
Zdroj: Festival Pohoda
Domov
Zdieľať
Diskusia