Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2022, 9:38
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Do režimu OP+ po novom môžu patriť aj nezaočkovaní. Za týchto podmienok smú ísť na vysokorizikové podujatia

NEWS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Režim OP+ platí na Slovensku pre vysokorizikové podujatia.

Do režimu OP+ sú od utorka zahrnuté aj osoby, ktoré prekonali ochorenie covid-19 pred nie viac ako 180 dňami a zároveň sú schopné preukázať sa negatívnym výsledkom testu. 


Za negatívny test sa podľa ÚVZ bude považovať RT-PCR a LAMP test nie starší ako 72 hodín a aj antigénový test nie starší ako 48 hodín.

Pôvodne do režimu OP+ spadali ľudia, ktorí spĺňajú podmienky režimu OP a zároveň buď majú boosterovú dávku očkovania, alebo prekonali koronavírus, alebo majú dve dávky a čerstvý test.

Režim OP+ platí na Slovensku pre vysokorizikové podujatia, akými sú napríklad oslavy, večierky, svadby, kary, diskotéky v prevádzkach. Patria sem aj hromadné podujatia v prevádzke verejného stravovania alebo iné hromadné podujatia, ktoré nespadajú do nízkorizikových alebo stredne rizikových podujatí. Na vysokorizikových podujatiach sa môže zúčastniť najviac 20 osôb.

Fitnescentrá, akvaparky a wellness budú v režime OP+ buď do 50 osôb, alebo minimálne 15 štvorcových metrov na jedného zákazníka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia