Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2022, 11:30
Čas čítania 2:01
Dominik Vetrák

Pesnička We Don’t Talk About Bruno z emotívneho animáka Encanto je chytľavejšia ako Let It Go z Frozen. Bude to animák roka?

Pesnička We Don’t Talk About Bruno z emotívneho animáka Encanto je chytľavejšia ako Let It Go z Frozen. Bude to animák roka?
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY ENCANTO
Uložiť Uložené

Animovaný film štúdia Disney je veľmi milým prekvapením a oplatí sa ho vidieť už len pre jeho chytľavé pesničky.

Encanto je vynikajúci animák od štúdia Disney, ktorý uvidíme v slovenských kinách 10. marca 2022. Už teraz si však na Youtube môžeš pozrieť niektoré podarené hudobné čísla a pesničky z filmu, ktoré mnohých určite chytia za srdce. 

Encanto má jeden z najlepších soundtrackov posledných rokov, zložený z množstva originálnych skladieb, ktoré so svojím tímom vytvoril Lin-Manuel Miranda, tvorca muzikálov Hamilton, Tick, Tick... Boom či In the Heights.

Jeho nesmierny talent sa vo filme potvrdil hneď niekoľkokrát, no najviac pri skladbách Surface Pressure a We Don’t Talk About Bruno. Disney sa rozhodlo, že o Oscara zabojuje skladba Los Oroguitas, no podľa nás sú lepšie práve spomínané dve skladby. 

Odporúčané
Super Bowl trailery: Doctor Strange bojuje s Wandou a stretáva X-Mena, Oscar Isaac je Moon Knight od Marvelu Super Bowl trailery: Doctor Strange bojuje s Wandou a stretáva X-Mena, Oscar Isaac je Moon Knight od Marvelu 14. februára 2022, 13:30

Hit Tiktoku a rebríčkov všetkých skladieb na svete

V prvom rade tu máme skladbu We Don’t Talk About Bruno. Tá je veľmi chytľavá, čo potvrdzuje aj fakt, že prekonala legendárnu skladbu Let It Go z animáka Frozen (Ľadové kráľovstvo). Americký magazín zameriavajúci sa na hudbu Billboard zverejnil štatistiky, v ktorých Encanto prekonalo aj Frozen.

Skladba We Don’t Talk About Bruno sa najprv v januári umiestnila na štvrtom mieste v rebríčku najhranejších skladieb na svete. Ľudia ju streamovali až 29 miliónov ráz. Skladba Let It Go z Frozen sa v roku 2014 umiestnila na piatom mieste. Neskôr vo februári sa už skladba We Don’t Talk About Bruno dostala aj na úplne prvé miesto, čo sa naposledy animovanému filmu od štúdia Disney podarilo s animákom Aladin a jeho skladbe A Whole New World v roku 1992. 

Skladba We Don’t Talk About Bruno sa tak stala najhranejšou pesničkou od štúdia Disney za posledných takmer 30 rokov. V minulosti sa do rebríčka top 5 od Billboardu dostali spomedzi animákov štúdia Disney len Leví kráľ, Aladin a Pocahontas.

Vo filme je však ešte lepšia skladba. Je ňou Pressure Surface, ktorá sa zameriava na tlak, ktorý cíti prostredná sestra v rodine. Tá disponuje supersilou, a tak sa na ňu každý až príliš spolieha, čo v nej vyvoláva veľký stres. Odporúčame pozrieť si ku skladbe aj sprievodnú animáciu. Encanto má spoločne s úžasnou hudbou aj brilantnú animáciu a sprievodné „klipy“ ku skladbám, ktoré perfektne dopĺňajú spev a chytľavé slová. 

Úžasný film, ktorý nadchne deti aj dospelých

Encanto je samo osebe veľmi kvalitným animákom. Rozpráva o kolumbijskej rodinke žijúcej v čarovnej dedine Encanto. Tá dáva rodine Madrigalovcov špeciálne schopnosti. Každé dieťa dostane nejaký špeciálny dar. Jedna zo sestier je supersilná, druhá má zase extrémne dobrý sluch a iný člen rodiny dokáže meniť svoju podobu.

Mirabel je prvé dieťa v rodine, ktoré nedostalo žiaden dar. Hľadá si miesto v rodine aj vo svete, ktorý má od nej príliš veľké očakávania, ktoré sa zo všetkých síl snaží naplniť. Vôbec si pritom neuvedomuje, že rovnaký stres zažívajú aj ostatní členovia rodiny. A to, že majú superschopnosti, im to vôbec neuľahčuje, práve naopak.

Encanto je emotívny film, ktorý ťa dokáže chytiť za srdce a sem-tam aj rozosmiať. Disney predvádza svoj špičkový talent ako v napísaní príbehu, tak aj v animácii, spracovaní postáv a v podobe úžasných hlasov hercov. Keby sme snímke mali udeliť nejaké hodnotenie, bolo by to najmenej 8,5 z 10. 

Domov
Zdieľať
Diskusia