Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2022, 18:24
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Opitý rušňovodič ohrozoval Slovákov, ignoroval zastávky. V práci nafúkal 2,5 promile

NEWS ZSSK
Uložiť Uložené

Železnice mu okamžite dali výpoveď.

Rušňovodič na trase z Komárna do Bratislavy počas nedeľnej služby brázdil železnice podozrivo veselo, nezastavoval ani na pravidelných zastávkach. To sa nezdalo sprievodkyni, ktorá upovedomila políciu.

Keď príslušníci polície konečne do vlaku nastúpili a u vodiča vykonali dychovú skúšku, namerali mu vyše 2,5 promile alkoholu, informuje Polícia SR z Trnavského kraja na sociálnej sieti. V tom čase sedelo vo vlaku asi 20 cestujúcich. 

V prípade už koná aj polícia, šoféra obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky pri výkone povolania. V prípade uznania viny by mohol ísť do väzenia na maximálne 5 rokov. Zatiaľ čaká na ďalšie procesné úkony v cele predbežného zadržania, výsluch s ním zatiaľ nebolo možné vykonať. 

51-ročný strojvodca dostal hodinovú výpoveď, vedenie železníc zároveň nariadilo pravidelné dychové skúšky pre celý vlakový personál na začiatku a konci pracovného dňa.

K incidentu sa už vyjadrila samotná spoločnosť ZSSK prostredníctvom účtu spoločnosti na sociálnej sieti.

„Takéto incidenty nebudeme v žiadnom prípade tolerovať! Vrhajú zlé svetlo na viac ako 1 200 našich rušňovodičov! S platnosťou od pondelka som nariadil až do odvolania vykonávanie dychových skúšok zameraných na alkohol pre všetok vlakový personál nastupujúci do práce a rovnako som nariadil zvýšiť počet takýchto kontrol aj po ukončení pracovných zmien,“ povedal člen predstavenstva Roman Koreň.

Odporúčané
Daj si pauzu od zlých správ. Toto je 7 štatistík zo slovenských železníc, ktoré ťa potešia Daj si pauzu od zlých správ. Toto je 7 štatistík zo slovenských železníc, ktoré ťa potešia 20. februára 2020, 17:14

ZSSK má dlhodobo problémy s počtom rušňovodičov, na ich podstav nedávno upozorňoval aj minister dopravy Andrej Doležal. „Máme rádovo 1 300 rušňovodičov, z toho dlhodobo nám chýba 130,“ poznamenal minister. Čoraz bežnejšie sa preto stáva, že pri problémoch na trasách vlaky nepremávajú. Železnice sa teraz budú musieť vyrovnať s ďalšou stratou rušňovodiča s 35-ročnými skúsenosťami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia