Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2022, 15:56
Čas čítania 0:54
Kamila Šebestová TASR

Austrália, Portugalsko aj Grécko uvoľňujú opatrenia. Do týchto krajín sa už dostaneš bez problémov, ak si plne zaočkovaný

NEWS CESTOVANIE KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Výhody budú mať plne zaočkovaní a tí, ktorí covid prekonali.

Austrália, Grécko aj Portugalsko sa rozhodli uvoľniť protipandemické opatrenia. Cestovateľov poteší, že do týchto krajín už nebudú potrebovať negatívny PCR test. Výhody však budú mať len plne zaočkovaní a tí, ktorí covid-19 prekonali. 

Portugalsko

V Portugalsku uvoľnenie opatrení platí od pondelka 7. 2. Ak tam teda dnes cestuješ, nebudeš musieť predkladať potvrdenie o negatívnom PCR teste. Pokiaľ si plne zaočkovaný alebo si počas uplynulých šiestich mesiacov prekonal covid, bude ti stačiť covid pas. 

Grécko

Podobné uvoľnenie dnes začína platiť aj v Grécku. Pri vstupe do tejto krajiny bude stačiť negatívny antigénový test. Nezaočkovaní ľudia sa pri vstupe do Grécka musia naďalej preukázať negatívnym výsledkom PCR testu na koronavírus nie starším ako 72 hodín alebo negatívnym výsledkom antigénového testu, ktorý nebude starší ako 24 hodín.

Toto opatrenie platí aj pre zaočkovaných cestujúcich, ktorí vo svojej krajine už nie sú považovaní za plne zaočkovaných, pretože im nebola podaná doplňujúca dávka vakcíny.

Grécko. Ilustračná fotografia.
Grécko. Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Jonathan Gallegos

Austrália

Austrália uvoľňuje opatrenia od 21. februára. Otvára hranice pre zaočkovaných turistov, čím ukončí jedno z najprísnejších a najdlhšie trvajúcich cestovných obmedzení počas pandémie. 

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

„Sú to už takmer dva roky odvtedy, čo sme prijali rozhodnutie uzavrieť hranice Austrálie,“ povedal austrálsky premiér Scott Morrison po zasadnutí kabinetu pre národnú bezpečnosť.

„Austrália znovu otvorí naše hranice pre všetkých zvyšných držiteľov víz 21. februára tohto roka. Ak ste dvojnásobne zaočkovaní, tešíme sa na to, že vás znova privítame v Austrálii,“ povedal Scott Morrison.

Domov
Zdieľať
Diskusia