Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2022, 15:44
Čas čítania 0:32
Jakub Paulík

PRIESKUM: Robert Fico by vyhral voľby, Hlas-SD a SaS sú v tesnom závese

POLITIKA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Niektoré súčasné strany v parlamente by koncom januára neuspeli.

Robert Fico a jeho Smer-SD by so ziskom 15,6 % hlasov podľa prieskumu Median SK, ktorý sa konal koncom januára, vyhral voľby. O druhé miesto s rovnakým ziskom 13,5 % sa delia strany Hlas-SD a SaS.

Štvrté v poradí je hnutie Progresívne Slovensko so ziskom 10,6 % a aktuálne najsilnejšia strana parlamentu OĽaNO by získala 9,5 %. Do NR SR by sa dostalo aj hnutie Sme rodina s 5,7 % hlasov, Republika s 5,6 % a KDH by prešlo s tesnými 5 %. 

Do parlamentu by neprešla ĽSNS so 4,1 % hlasov, Aliancia s 3,4 % hlasov, SNS s 3,1 % a ani Za ľudí, za ktorých hlasovalo len 2,5 % respondentov. Strany Spolu a Dobrá voľba skončili na konci s 1,6 %.

Prieskum Median SK vznikol medzi 27. januárom až 1. februárom na vzorke 1 006 respondentov. Z uvedeného počtu opýtaných by išlo voliť viac ako 70 % občanov.

Odporúčané
Ivan Mikloš: Do hlavy Vladimira Putina nikto nevidí. No ukrajinská armáda je na tom neporovnateľne lepšie ako pred 8 rokmi Ivan Mikloš: Do hlavy Vladimira Putina nikto nevidí. No ukrajinská armáda je na tom neporovnateľne lepšie ako pred 8 rokmi 28. januára 2022, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia