Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
31. januára 2022, 9:30
Čas čítania 7:22
Daniel Mikolášik

Gunna: zverenec Young Thuga, ktorého kvality na Slovensku ocenili viac raperi v backstagei ako fanúšikovia pod pódiom

Gunna: zverenec Young Thuga, ktorého kvality na Slovensku ocenili viac raperi v backstagei ako fanúšikovia pod pódiom
Zdroj: Getty Images For Kenzo/Victor Boyko
HUDBA GUNNA PROFILY RAPEROV RAP
Uložiť Uložené

S Young Thugom ho spojila vražda kamaráta, dnes ovláda sociálne siete frázou „pushing 🅿️“.

„Nemal som až taký dobrý život. Nenarodil som sa do rodiny s množstvom peňazí. Neboli sme chudobní, ale ani bohatí. Moja rodina ma naučila byť šetrným a dokázať vyžiť aj z mála,“ opisuje svoje detstvo 28-ročný Gunna, reprezentant atlantského trapového zvuku a zverenec zabehnutého Young Thuga.

Rodným menom Sergio Giavanni Kitchens je aktuálne jeden z najviac hot raperov novej rapovej vlny. Už v začiatkoch sa odlišoval svojím mierne chrapľavým spevavým rapom, ktorý opísal ako pouličnú melódiu.

Jeho prvé sólové mixtapy pozostávali z emotívneho rapu v skladbách, v ktorých poslucháča sprevádzal temnejšími časmi, no nútil ho dostať sa z toho všetkého zlého von. Dnes svojimi skladbami ovláda hudobné rebríčky a sociálne siete vlastným slangom a jedinečnými frázami. Spoznaj príbeh rapera, ktorý dostal atlantské pouličné melódie až na samý vrchol.

Formovanie nového zvuku z Atlanty

Sergio sa narodil 14. júna 1993 v meste College Park v americkom štáte Georgia. Vyrastal však v Atlante, ktorá je považovaná za mekku rapu. Či už ide o staršie mená ako OutKast, Ludacris, Usher, T.I. alebo Gucci Mane, ale aj predstaviteľov tzv. novej vlny ako Pooh Shiesty, Migos, 21 Savage, Young Thug či Future, atlantský špecifický zvuk vedel vždy zaujať a mal čo ponúknuť.

Odporúčané
Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? 29. apríla 2024, 14:30

V posledných rokoch sme už zažili desiatky prípadov, keď sa neznámy raper z Atlanty dostal na popredné priečky hudobných rebríčkov. A jedným z nich je práve Gunna. Detstvo prežil bez otca. Matka naňho a jeho ďalších štyroch starších bratov bola úplne sama. Pracovala v jedálni miestnej základnej školy, ktorú navštevoval aj Sergio. Podľa jeho slov pre magazín The Fader mu bola vždy veľkou oporou.

Gunna
Zdroj: Prince Williams/Wireimage

K hudbe inklinoval odmala a jeho prvé zabŕdanie do rapu sa začalo niekedy okolo 12 rokov, keď si zo žartu v garáži u kamaráta Bobbyho napísal a nahral svoju prvú amatérsku skladbu Swag So Cool. Neskôr však začal tráviť viac času na ulici, ktorá bola v Atlante do veľkej miery spätá práve s rapovým žánrom.

V roku 2011 čelil obvineniam z drogovej trestnej činnosti, no napokon sa z toho dostal a rozhodol sa prehodnotiť svoje priority, ukončiť strednú školu a viac sa sústrediť na hudbu. „Musel som prestať s tými s*ačkami a vložiť do hudby všetko,“ spomínal v roku 2017 na svoje rapové začiatky.

Začínal s motivačnými skladbami, inšpirovala ho k tomu matka

Gunna sa už v začiatkoch odlišoval svojím mierne chrapľavým spevavým rapom, ktorý opísal ako pouličnú melódiu. Jeho prvé sólové mixtapy pozostávali z emotívneho atlantského rapu v skladbách, v ktorých poslucháča sprevádzal temnejšími časmi, no nútil ho dostať sa z toho všetkého zlého von.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 109380 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzeral jeho koncert, na ktorom sme boli v backstagei.

  • Aká tragédia ho spojila s Young Thugom.

  • Čo znamená fráza „pushing P“, s ktorou ovládol sociálne siete.

  • Ako dostal pouličné melódie až na samý vrchol.
  • V čom spočívajú jeho „drip sezóny“.
Domov
Zdieľať
Diskusia