Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2022, 11:50
Čas čítania 0:43
Richard Balog

Zomrel Manfred Thierry Mugler, návrhár, ktorého milovali Lady Gaga, Kim Kardashian, a tvorca parfumu Angel

Zomrel Manfred Thierry Mugler, návrhár, ktorého milovali Lady Gaga, Kim Kardashian, a tvorca parfumu Angel
Zdroj: Getty Images/Richard Bord
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Príčina smrti 73-ročného rodáka zo Štrasburgu nie je známa.

V nedeľu 23. januára 2022 zomrel návrhár Manfred Thierry Mugler. Príčina smrti nie je známa. Informáciu prinieslo vedenie značky Mugler na Instagrame pred niekoľkými hodinami. 

Rodák zo Štrasburgu len v decembri oslávil svoje 73. narodeniny. V odevnom priemysle sa pohyboval od konca 60. rokov minulého storočia a vlastný módny dom založil o približne dekádu neskôr. Ihneď sa zaradil medzi najvplyvnejších návrhárov v danom období. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MUGLER (@muglerofficial)

Počas celej svojej kariéry patril medzi najvyhľadávanejších tvorcov slávnostných rób aj ready-to-wear kolekcií, pri ktorých tvorbe sa inšpiroval divadelnými kostýmami, architektúrou, avantgardou a v neposlednom rade ženskou krásou. Mugler hyperbolizoval línie tela a celý svet jeho prácu obdivoval. 

Kariéru návrhára oficiálne ukončil v roku 2002. O 11 rokov neskôr sa vrátil do štruktúr značky Mugler na pozíciu kreatívneho poradcu a svojmu nasledovníkovi Caseymu Cadwalladerovi odovzdal množstvo cenných rád, respektíve skúseností.  

Spolupracoval so stovkami známych tvárí zo šoubiznisu a medzi jeho klientky patrili Beyoncé, Lady Gaga, Kim Kardashian či Irina Shayk. Vytvoril aj niekoľko úspešných parfumov, ktoré dodnes nájdeš v obchodoch. Odpočívaj v pokoji, Manfred Thierry Mugler. 

Odporúčané
Odkaz Virgila Abloha bude v módnom dome Louis Vuitton navždy. Sleduj kolekciu na obdobie jeseň/zima 2022 Odkaz Virgila Abloha bude v módnom dome Louis Vuitton navždy. Sleduj kolekciu na obdobie jeseň/zima 2022 20. januára 2022, 18:30
Domov
Zdieľať
Diskusia