Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2022, 11:31
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík TASR

Bono naložil vlastnej kapele U2. Nepáči sa mu jej názov a pri mnohých piesňach sa cíti trápne

HUDBA BONO U2
Uložiť Uložené

Frontman kapely sa dlhý čas nepovažoval za skutočného speváka.

Írska rocková kapela U2 je dnes už legendou, no jej frontman Bono na skupine vidí množstvo chýb, ktoré bežnému poslucháčovi môžu uniknúť. Viaceré piesne U2 považuje za „záťaž“ a cíti sa vraj pri nich „trápne“. Navyše, ak by sa dal vrátiť čas, zmenil by aj názov kapely, ktorý sa mu nepáči.

Pre podcast Awards Chatter povedal, že nerád počúva vlastnú kapelu a problém má najmä so svojím hlasom na prvotných nahrávkach, keď znel „veľmi napäto“. Bono s U2 doposiaľ predal vyše 150 miliónov albumov a na prvých miestach britských rebríčkov sa ocitlo 10 ich platní. Spevák je napriek tomu čiastočne nespokojný.

„Raz v aute zaznela z rádia naša pieseň a moja tvár dostala, ako vravíme v Dubline, šarlátovú farbu. Bol som v rozpakoch. Domnievam sa, že U2 dosť balansuje na hrane nevkusu,“ povedal v podcaste.

U2 vo všeobecnosti znie podľa Bona „vynikajúco“, spevákovi na kapele prekáža predovšetkým jeho hlasový prejav, ktorý neobdivuje. Spokojný však je so svojím výkonom v skladbe Vertigo (album How to Dismantle an Atomic Bomb, 2004). Skutočným spevákom sa podľa vlastného názoru stal len „nedávno“.

Domov
Zdieľať
Diskusia