Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 11:20
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Igora Matoviča nahnevala otázka o „najobľúbenejšom koaličnom partnerovi“. Povinné očkovanie už nebude mať zmysel, myslí si

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič označil novinára tlačovej agentúry za bulvárneho, nepáčila sa mu otázka týkajúca sa Borisa Kollára.

Igora Matoviča urazila otázka novinára, ktorý sa ho opýtal, prečo odmietol rokovania s Borisom Kollárom za okrúhlym stolom o prípadnej zmene ústavného zákona o skrátení volebného obdobia. Novinár označil predsedu parlamentu za „najobľúbenejšieho koaličného partnera“ Igora Matoviča. 

Minister financií reagoval, že ide o bulvárne položenú otázku, a odpovedal, že nie je ochotný rokovať s mafiou o návrate mafie k moci. Narážal tým na neochotu rokovať s Robertom Ficom o tom, ako umožniť predčasné voľby cez referendum.

Povinné očkovanie už možno nebude mať zmysel

Igor Matovič si myslí, že cesta povinného očkovania pre Slovensko už asi nebude mať zmysel. Povedal to s tým, že tí, ktorí sa chceli dať zaočkovať, sa už dali, a tých, ktorí tak neurobili, „zaočkuje omikron sám“.


„Nútiť ľudí k očkovaniu, keď nevieme, ako sa bude ďalej vyvíjať covid-19, či neprejde do formy, po ktorej všetci túžime, že to bude ochorenie, ktoré sa bude podobať na bežné vírusové ochorenie, momentálne nemusí byť témou dňa,“ povedal Matovič. Nie je zástancom toho, aby povinne nútili k očkovaniu niektorú skupinu mladých ľudí len preto, že sú to napríklad vojaci, policajti alebo zdravotníci. Je ochotný baviť sa na túto tému v prípade skupiny ľudí, ktorá je najrizikovejšia.


„V priebehu mesiaca budú na Slovensku zaočkovaní všetci,“ poznamenal minister financií. Tvrdí, že nakaziť sa omikronom bude menej bezpečné ako dať sa zaočkovať, ale ide o slobodné rozhodnutie každého človeka. Ako poznamenal, je potrebné držať si prsty, aby vlna omikronu spôsobila čo najmenšie následky.

Domov
Zdieľať
Diskusia