Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. januára 2022, 20:40
Čas čítania 1:17
Dominik Vetrák

Spider-Man: No Way Home prekonal slovenské rekordy. Žiadny film v histórii si v našich kinách nepozrelo za 2 dni viac ľudí

Spider-Man: No Way Home prekonal slovenské rekordy. Žiadny film v histórii si v našich kinách nepozrelo za 2 dni viac ľudí
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: NO WAY HOME
Uložiť Uložené

Distribútor Itafilm odhaľuje, že Spider-Man: No Way Home prekonal rekordy v návštevnosti.

Distribučná spoločnosť Itafilm, ktorá na Slovensku prináša do kín snímky od štúdia Sony Pictures/Colombia Pictures, sa pochválila návštevnosťou Spider-Mana. Po neuveriteľnom, takmer mesačnom čakaní od oficiálnej, celosvetovej premiéry sa Spider-Man: No Way Home konečne dostal aj do slovenských kín. A urobil tak s poriadnymi fanfárami. 

„Len minulú stredu sme sa definitívne dozvedeli, že kiná sa opäť otvárajú, a len za tri dni sa nám podarilo v spolupráci s kinármi dostať na slovenské plátna Spider-Mana v rekordne krátkom čase. Záujem divákov bol obrovský. Za dva dni si Spider-Mana pozrelo na predpremiérach 28-tisíc divákov. To nemal historicky doposiaľ žiadny film na Slovensku a prihliadnuc na kapacitné obmedzenia v kinách, je to v rovine zázraku,“ hovorí marketingový manažér Itafilmu Juraj Brocko.

Odporúčané
Grimasy Jima Carreyho šetrili štúdiám milióny dolárov na počítačových trikoch. V Hollywoode sa mu nijaký komik nevyrovnal Grimasy Jima Carreyho šetrili štúdiám milióny dolárov na počítačových trikoch. V Hollywoode sa mu nijaký komik nevyrovnal 17. januára 2022, 12:30

Na predpremiérach Spider-Mana sa počas uplynulého víkendu zúčastnilo 28 764 divákov a slovenské tržby dosiahli 207 018 eur. Tieto čísla sa, samozrejme, odrazili aj na celkových tržbách, ktoré sa do dnešného dňa vyšplhali na neuveriteľných 1,6 miliardy dolárov a momentálne Spider-Man: Bez domova drží 8. miesto v rámci najzárobkovejších filmov v histórii.


To všetko počas pandémie, príchodu variantu koronavírusu s názvom omikron a v situácii, keď kiná posledné dva roky neuveriteľne trpia. Žiadnemu filmu sa od začiatku pandémie nepodarilo zarobiť miliardu dolárov. Spider-Manovi sa môže podariť zarobiť v kinách rovno dve. Úspech slovenskej premiéry je o to výraznejší, že treba brať do úvahy podmienky, za akých film štartoval.

Odporúčané
Svet Marvelu: Ako funguje multiverzum v snímke Spider-Man: No Way Home, ktoré postavy sa vrátili a čo sa stalo s Venomom? Svet Marvelu: Ako funguje multiverzum v snímke Spider-Man: No Way Home, ktoré postavy sa vrátili a čo sa stalo s Venomom? 20. decembra 2021, 16:30

Jednak šlo o urýchlenú premiéru, takže množstvo divákov pravdepodobne o tom, že sú kiná otvorené, ešte nevedelo.  

Problémom sú aj kapacitné obmedzenia kinosál, v ktorých nemôže byť viac ako 100 ľudí. Množstvo divákov si film išlo pozrieť do okolitých krajín, čo nám potvrdila aj distribučná spoločnosť Itafilm v našom rozhovore so zástupcom siete kín CINEMAX.

Vzhľadom na to všetko je pokorenie rekordu najväčšieho počtu divákov v rámci dvoch dní skutočným zázrakom. O kvalitách nového Spider-Mana ťa presvedčí naša recenzia. 

Pre tých, čo film už videli, máme článok, v ktorom rozoberáme spoilery a všetky zaujímavé udalosti a scény.

Spider-Man: No Way Home.
Spider-Man: No Way Home. Zdroj: Sony Pictures Releasing
Domov
Zdieľať
Diskusia