Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2022, 12:30
Čas čítania 6:15
Dominik Vetrák

Ako CINEMAX nastavuje kino program, prečo je Spider-Man naplánovaný na tak neskoro a prečo ho zamestnanci kín nemohli vidieť skôr?

Ako CINEMAX nastavuje kino program, prečo je Spider-Man naplánovaný na tak neskoro a prečo ho zamestnanci kín nemohli vidieť skôr?
Zdroj: Cinemax/Marvel Studios/Sony Pictures
FILMY A SERIÁLY CINEMAX NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Zástupcovia CINEMAXU a distribútorov Continental Film a Itafilm nám vysvetľovali situáciu v kinách a krkolomnú premiéru Spider-Mana.

Po dlhom čase sa kiná na Slovensku konečne otvárajú. Pre väčšinu divákov to v prvom rade znamená možnosť vidieť nového Spider-Mana. 

Odporúčané
Z Halo Infinite tvorcovia vyhodili 2/3 obsahu. Toto je cesta od hernej katastrofy roka až k jednej z najlepších hier roka Z Halo Infinite tvorcovia vyhodili 2/3 obsahu. Toto je cesta od hernej katastrofy roka až k jednej z najlepších hier roka 12. januára 2022, 9:30

Čo všetko otvorenie kín sprevádza a vplýval dlhodobý lockdown na prevádzkovateľov kín? Na to sme sa pýtali PR manažéra spoločnosti CINEMAX Petra Gašparíka. Ak nás v tvorbe podobných článkov chceš podporiť, staň sa členom klubu Refresher+.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vnímajú prevádzkovatelia siete kín opatrenia vlády a to, že museli mať zatvorené tak dlho.
  • Prečo nie je program kín pripravený hneď od začiatku a prečo nestačí jednoducho stlačiť tlačidlo a pozerať nového Spider-Mana.

Kiná sa konečne otvárajú. Máte s kolegami pocit, že vám štát ukrivdil a držal ich zatvorené príliš dlho?Mrzí nás, že je kultúrny sektor na chvoste záujmu. Aktuálne uvoľnenie opatrení nastalo až po tom, čo časť kultúrnej obce zdvihla hlas, aby upozornila na diskrimináciu, ktorú kultúra v porovnaní s ostatnými oblasťami života zažíva. Obchody, športoviská, služby i kostoly boli otvorené, na kultúru sa zabudlo. Nestalo sa to prvýkrát, o to viac nás to mrzí.


Belgicko a Dánsko na chvíľu kiná zatvorili, ale rozhodne to nebolo na tak dlho ako u nás na Slovensku. Zdôvodnila to vláda dostatočne?Odôvodnenie rozhodne nebolo dostatočné – doteraz netušíme, na základe akých kritérií či dát sú prijímané opatrenia, ktoré sa nás priamo dotýkajú.


Prečo kultúra trpí najviac? Sľúbil štát aspoň to, že vás poriadne odškodní?Naozaj nevieme, prečo je to tak, ale snažíme sa, aby aj vedenie štátu pochopilo, že kultúra je dôležitá vo viacerých smeroch vrátane toho ekonomického. Sieť CINEMAX zamestnáva stovky ľudí, odvádza dane, je súčasťou ekonomiky. Napriek tomu doteraz neboli zohľadnené naše potreby v prípade kompenzácií za zatvorenie v predchádzajúcich vlnách a nebol prijatý odškodňovací zákon.

PR manažér spoločnosti CINEMAX a Continental Film Peter Gašparík.
PR manažér spoločnosti CINEMAX a Continental Film Peter Gašparík. Zdroj: Cinemax


Museli ste na znovuotvorenie kín tlačiť, respektíve hrozilo, že by boli zatvorené aj naďalej, keby ste k tomu nemali čo povedať?

Pripravovali sme otvorený list práve v čase, keď sa sformovala iniciatíva Otvorme kultúru. Bez jej dvihnutého hlasu by takmer určite ostala situácia nezmenená a kiná spoločne so zvyškom kultúrnych podujatí by zostali zatvorené napriek zlepšujúcej sa pandemickej situácii.


Prečo je oficiálna premiéra Spider-Mana naplánovaná až na 20. január, zatiaľ čo predpremiéry uvidíme už 16. a 17. januára? Prečo nebolo možné stihnúť už tradičné štvrtkové premiéry 13. januára? Nerozoslal ešte distribútor film do kín alebo je za tým niečo iné?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108997 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Na Spider-Mana sme čakali takmer mesiac. Prečo sme si ho teda nemohli pozrieť už 13. januára, keď otvorili kiná.
  • Či sa budeš môcť v kine aj najesť.
  • Či sa zmení stratégia plánovania kinofilmov vzhľadom na pandémiu a prichádzajúce streamovacie služby.
  • Prečo nie je program kín stále stopercentne nastavený.
Domov
Zdieľať
Diskusia