Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2022, 20:00
Čas čítania 1:17
Kamila Šebestová

TOP 3 v pondelok: Nové opatrenia počas 4. vlny, Novak Djoković do Austrálie nevstúpi 3 roky, Matovič sa musí ospravedlniť Blahovi

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Tieto správy by ti dnes nemali uniknúť.

Vyšli nové opatrenia počas 4. vlny koronavírusu 

Povinnosť nosiť respirátor bude od stredy 19. januára platiť nielen v interiéri, ale aj v exteriéri v prípade, že nebude možné dodržať dvojmetrový odstup. Rovnako bude respirátor prekrývajúci ústa a nos povinný aj na hromadnom podujatí bez ohľadu na možnosť dodržať odstup dva metre od cudzích osôb mimo rovnakej domácnosti.

Pôvodne avizované skrátenie lehoty po prekonaní ochorenia COVID-19 zo 180 na 90 dní sa po dohode s konzíliom odborníkov odkladá. V režime OP a OTP tak naďalej budú osoby, ktoré prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami. V rámci nových pravidiel od stredy budú môcť otvoriť všetky doteraz uzavreté prevádzky služieb, avšak iba v režime OP. Celý prehľad nových opatrení nájdeš v tomto článku. 

Minister Lengvarský hovorí o nových opatreniach proti koronavírusu.
Minister Lengvarský hovorí o nových opatreniach proti koronavírusu. Zdroj: TASR

Novak Djoković má zákaz vstupu do Austrálie na tri roky

Austrálska ministerka vnútra Karen Andrewsová dnes potvrdila, že tenista Novak Djoković má zákaz vstupu do Austrálie na tri roky. Podľa portálu Šport.sk vyhostenie slávneho tenistu vyvolalo v Srbsku poriadny rozruch.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

„Myslia si, že ponížili Djokovića týmto zlým zaobchádzaním počas desiatich dní, ale ponížili sa sami. Djoković sa môže vrátiť do svojej vlasti so vztýčenou hlavou,“ povedal pre tamojšie médiá prezident krajiny Aleksandar Vučić. Ak chces vedieť viac o príbehu Novaka Djokovića, prečítaj si tento článok

Zadržanie srbského tenistu.
Zadržanie srbského tenistu. Zdroj: Getty Image/Diego Fedele

Igor Matovič sa musí ospravedlniť Ľubošovi Blahovi za svoj výrok 

Poslanec strany Smer-SD Ľuboš Blaha zažaloval Igora Matoviča za výrok z 24. septembra 2020, keď v pozícii predsedu vlády na pôde parlamentu počas hodiny otázok hovoril o informácii, ktorú dostal e-mailom. 

Matovič sa podľa rozsudku má Blahovi ospravedlniť na pôde Národnej rady SR. Viac o konflikte medzi politikmi sa dozvieš v tomto článku

Instagramový príspevok dňa 

Prezidentka dnes raňajkovala s Hegerom a Kollárom. Stretli sa, aby otvorene podporili obrannú zmluvu s USA.  „Túto zmluvu má podpísaných už 23 krajín. Majú ju podpísanú všetky krajiny na východnej hranici, vrátane Maďarska a Poľska, preto si myslím, že je to správny krok aj na posilnenie našej obranyschopnosti,“ povedal po stretnutí premiér.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia