Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. januára 2022, 13:37
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Vláda zmenila opatrenia. Do platnosti vstúpi režim OP+

NEWS LOCKDOWN OPATRENIA
Uložiť Uložené

Vláda zrušila zákaz zhromažďovania. Vládny kabinet o tom rozhodol na stredajšom rokovaní.

Vláda na stredajšom zasadnutí rozhodla, že od 19. januára 2022 nevstúpi do platnosti covid automat. Aj naďalej budú platiť celonárodné obmedzenia, do ktorých navyše vstúpi nový režim OP+, ktorý vláda zavedie na najrizikovejších miestach. 

Podľa Denníka N tak už nebude pri rizikových podujatiach stačiť potvrdenie o prekonaní ochorenia ani dve dávky očkovania proti koronavírusu. Podrobnosti ešte oznámi vláda. 

Zároveň od 19. januára nebudú uznávať v režime OP potvrdenie o prekonaní ochorenia covid-19, ktoré je staršie ako 90 dní od pozitívneho výsledku PCR testu. Vláda skrátila interval od nakazenia na polovicu, zároveň platí, že neuznáva potvrdenia o prekonaní, ak nakazený absolvoval len antigénový test. 

Celonárodné opatrenia budú platiť ešte minimálne 4 týždne, dôvodom je očakávaný príchod štvrtej vlny spôsobenej variantom omikron. 

Vláda zrušila zákaz zhromažďovania. Vládny kabinet o tom rozhodol na stredajšom rokovaní.

Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia