Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2022, 6:55
Čas čítania 0:39
Jakub Paulík TASR

V Grécku budú ľudia bez 3. dávky vnímaní ako neočkovaní. Od februára sa bez boosteru nedostanú do väčšiny interiérov

V Grécku budú ľudia bez 3. dávky vnímaní ako neočkovaní. Od februára sa bez boosteru nedostanú do väčšiny interiérov
Zdroj: TASR/AP/Tsafrir Abayov
ZAUJÍMAVOSTI GRÉCKO KORONAVÍRUS VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Vláda tým reaguje na variant omikron.

Grécka vláda bude od 1. februára sprísňovať pravidlá pre plne neočkované osoby tak, že budú vnímané v podstate ako nezaočkované. Neočkované osoby pritom v Grécku nesmú už od polovice novembra navštevovať kiná, reštaurácie, múzeá či posilňovne.

„Kto sa dovtedy nedá zaočkovať treťou, posilňujúcou dávkou, nebude môcť vojsť do väčšiny vnútorných verejných priestorov. Od 1. februára sa bude každý, kto nedostal po siedmich mesiacoch (od druhej dávky) podpornú dávku, považovať za nezaočkovaného,“ povedal pre televíznu stanicu ANT1 minister zdravotníctva Thanos Plevris.

Odporúčané
Otrasné šarlatánske praktiky: biorezonancia – pseudoterapia, ktorou možno „oblbli“ aj vášho známeho Otrasné šarlatánske praktiky: biorezonancia – pseudoterapia, ktorou možno „oblbli“ aj vášho známeho 9. januára 2022, 9:30

Gréci po novom v krajine sprísňujú opatrenia v súvislosti s veľmi infekčným omikronom. Od konca minulého roka do 17. januára sú reštaurácie otvorené maximálne do polnoci a obmedzený je aj počet miest na sedenie. Respirátory je nutné nosiť nielen v hromadnej doprave či v obchodoch, ale aj na verejných priestranstvách.

Podľa portálu Our World in Data majú v Grécku aktuálne plne zaočkovaných viac ako 68 % obyvateľov. V polovici decembra v krajine zaznamenali rekordný počet úmrtí, keď na ochorenie covid-19 zomrelo za jeden deň 130 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia