Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2022, 17:43
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Najstaršia žijúca osoba sveta dnes slávi 119. narodeniny. Kane Tanaka stále miluje čokoládu aj sladké limonády

NEWS JAPONSKO
Uložiť Uložené

Japonka žije v domove pre seniorov a dodnes rada lúšti sudoku či rôzne matematické hádanky.

Najstaršia osoba na svete dnes oslavuje svoje 119. narodeniny. Japonka Kane Tanaka sa narodila 2. januára 1903 a posledné tri roky má vo svojich rukách svetový rekord certifikovaný Guinnessovou knihou rekordov ako najstarší žijúci človek na planéte, informuje denník Japan Times.

V súčasnosti žije v domove pre seniorov v meste Fukuoka, kde je o ňu dobre postarané napriek tomu, že Tanaka už do veľkej miery nedokáže komunikovať slovami.

S pracovníkmi zariadenia sa zväčša dohovára pomocou gest, ale myseľ jej stále neprestala pracovať, pretože dodnes rada rieši sudoku a rôzne matematické hádanky. Ani vysoký vek ju neodradil od maškrtenia, keďže podľa zamestnancov domova miluje čokoládu aj ochutené perlivé limonády.

Odporúčané
PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie 5. marca 2024, 16:00

Za svoj najväčší cieľ momentálne podľa rodinných príslušníkov považuje dožiť sa okrúhlych 120 rokov. Jej 62-ročný vnuk Eiji jej plánuje ísť zablahoželať k narodeninám v najbližšom čase, ale situáciu aj v Japonsku komplikuje pandémia.

Domov
Zdieľať
Diskusia