Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. decembra 2021, 17:27
Čas čítania 0:47
Eduard Starkbauer

Tony Blair označil nezaočkovaných za idiotov. Svoje vyjadrenie už stihol oľutovať

Tony Blair označil nezaočkovaných za idiotov. Svoje vyjadrenie už stihol oľutovať
Zdroj: Flickr/Center for American Progress/volně k užití
NEWS OMIKRON
Uložiť Uložené

Veľká Británia zaznamenáva v súvislosti so šírením omikronu rekordné čísla.

Tony Blair označil ľudí, ktorí sa odmietajú dať zaočkovať, za „idiotov“. Spravil tak ešte v stredu počas živého vysielania rádia Times. Svoje vyjadrenie podľa zistení The Independent medzičasom oľutoval a označil ho za „nie veľmi diplomatické“.

Počas rádiového rozhovoru Tony Blair najprv vyjadril isté pochybnosti o efektívnosti reštriktívnych opatrení a lockdownov. Bývalý trojnásobný predseda Labour Party je podľa Daily Record presvedčený, že ľudia by sa mali dať zaočkovať predovšetkým pre vlastné dobro.

Tony Blair sa nechal počuť: „Úprimne, ak dnes nie ste z vlastnej vôle zaočkovaný a nemáte na to žiadne zdravotné dôvody, nie ste iba nezodpovedný. Ste idiot. Mrzí ma to, ale naozaj ste. Omikron je natoľko nákazlivý, že ho ako nezaočkovaný človek určite dostanete.“

K ostrému vyjadreniu bývalého britského predsedu vlády prišlo v období, keď opäť dochádza k zaťažovaniu NHS (národný zdravotnícky systém).

Veľká Británia zaznamenáva v súvislosti so šírením variantu omikron rekordné počty nakazených. Počas celej pandémie eviduje vyše 129 000 úmrtí a už niekoľko dní sa drží nad hranicou 100 000 nových prípadov denne.

Odporúčané
Igorovi Matovičovi volal britský ex-premiér: Slovensko vo svete zaujalo konečne niečím iným, ako vraždou novinára Igorovi Matovičovi volal britský ex-premiér: Slovensko vo svete zaujalo konečne niečím iným, ako vraždou novinára 20. novembra 2020, 22:08

V novembri roku 2020 Tony Blair telefonoval s naším vtedajším premiérom. Igorovi Matovičovi vtedy údajne gratuloval k skvelému nápadu s celoplošným očkovaním, ktorým by sa mala inšpirovať aj britská vláda.

Domov
Zdieľať
Diskusia