Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2021 o 10:32
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

V roku 2021 zomrelo na Slovensku najviac ľudí od druhej svetovej vojny. Ľudí zabíjal najmä koronavírus

ZDRAVIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Do štatistík zatiaľ nezapočítali obete za december, aj napriek tomu ide o hrozné číslo.

Na Slovensku v roku 2021 zomrelo viac ľudí ako počas druhej svetovej vojny na našom území. Informuje o tom Denník N s odvolaním sa na dáta ministerstva zdravotníctva. Tragický rekord je realitou aj napriek tomu, že v grafoch ešte nemáme údaje za december, počas ktorého umiera najviac Slovákov v tretej vlne. 

Podľa portálu od januára do novembra na Slovensku umrelo 64 039 ľudí, pritom v roku 2019 za celý rok umrelo 53 234 ľudí. Mortalita tak narástla o viac ako desaťtisíc prípadov oproti priemeru, na ktorom sa držala pred pandémiou. Denník N upozorňuje, že Slovensko zaznamenáva čoraz viac úmrtí mimo nemocníc, ktoré boli len nahlásené. Mohlo by to znamenať, že čoraz viac Slovákov umiera doma, a to nielen na koronavírus, ale aj na iné diagnózy, pri ktorých by hospitalizácia mohla zachrániť život. 

V slovenských nemocniciach je posledný mesiac okolo tritisíc pacientov, lekári odkladajú plánované zákroky a musia rozhodovať, komu ešte zdravotnú starostlivosť na pľúcnej ventilácii poskytnú a komu už nie. 

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022 o 12:00

Najviac ľudí zomrelo v Prešovskom kraji, najmenej v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. Môže to súvisieť aj s mierou zaočkovanosti v týchto okresoch. Dáta tiež ukazujú, že koronavírus zabíja už aj mladšie ročníky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia