Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. decembra 2021, 15:49
Čas čítania 1:00
Ema Stanovská TASR

Eduard Heger dostal tretiu dávku vakcíny proti covidu. Pripomenul, že Slovensko je v zaočkovanosti stále na chvoste

NEWS OČKOVANIE VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Treťou dávkou je na Slovensku zaočkovaných takmer 800-tisíc ľudí.

Predseda vlády Eduard Heger dnes dostal na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave tretiu dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Pri tejto príležitosti poukázal na to, že očkovanie treťou dávkou je dôležité aj z hľadiska blížiaceho sa variantu omikron. 


Premiér povedal, že druhou dávkou ho zaočkovali 23. júla, a keď mu prišla správa, že sa môže ísť dať preočkovať treťou dávkou, tak to využil. Dodal, že krajiny, ktoré majú výrazne vyššiu zaočkovanosť, zavádzajú striktné opatrenia počas Vianoc.

„Snažíme sa získať čo najviac informácií, ako sa bude tento variant správať. S istotou vieme, že sa šíri veľmi rýchlo,“ povedal premiér s tým, že tretia dávka výrazne zvyšuje ochranu proti tomuto variantu.

V zaočkovanosti zaostávame

Je dôležité, aby posilňujúcu dávku využili najmä starší ľudia, tvrdí Heger. „Som rád, že na Slovensku máme treťou dávkou zaočkovaných už takmer 800-tisíc ľudí.“ Zároveň pripomenul, že Slovensko je v počte zaočkovaných ľudí celkovo na chvoste, a ľudí povzbudil, aby sa dali vakcinovať.

heger
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann


Predseda vlády SR odporučil všetkým občanom, aby dodržiavali všetky opatrenia – pred návštevami sa otestovali, poctivo nosili respirátory a obmedzili sociálny kontakt na minimum.


Podľa podpredsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) pre zdravotníctvo Juraja Štekláča podali vo veľkokapacitnom centre vyše 650-tisíc vakcín. „U nás už v tejto chvíli dominujú tretie podania, je to dané tým, že BSK má celkom dobrú preočkovanosť. Záujem o prvé a druhé dávky už nie je až taký.“


Pôvodne mal v pondelok ísť na očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Z dôvodu pracovného programu očkovanie preložil na stredu (22. 12.).

Domov
Zdieľať
Diskusia