Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2021, 12:20
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš

Gábor Grendel konšpiroval o stretnutí prezidentky s Petrom Pellegrinim. Témou bolo údajne referendum, potvrdila strana Hlas-SD

NEWS PETER PELLEGRINI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Vydedukoval to na základe slov prezidentky aj poslanca Pellegriniho, ktorí v rovnaký deň kritizovali vládu za spôsob riadenia pandémie.

Poslanec OĽaNO Gábor Grendel zverejnil v závere pracovného týždňa facebookový status, v ktorom naznačoval, že prezidentka Zuzana Čaputová a opozičný líder Peter Pellegrini sa tajne stretli, aby „dolaďovali svoje najbližšie kroky v prospech opozičného lídra Pellegriniho a v neprospech premiéra Hegera“. 

Vydedukoval to na základe slov prezidentky aj poslanca Pellegriniho, ktorí v rovnaký deň kritizovali vládu za spôsob riadenia pandémie. 

Hlava štátu sa skutočne so šéfom Hlasu-SD stretla, ústrednou témou stretnutia však bolo údajne referendum o predčasných voľbách, keďže čoskoro uplynie polročná lehota a opozícia sa bude môcť opäť pokúsiť o predčasné voľby. „Určite to nebolo rokovanie o tom, že pani prezidentka má kritizovať premiéra Hegera, to je smiešna konšpirácia,“ povedal v televízii TA3 Erik Tomáš, podpredseda Pellegriniho strany. Na stole boli podľa Tomáša aj sociálne témy a pandémia.

Michal Šipoš z OĽaNO povedal, že prezidentka má právo na podobné politické rozhovory, ale je podozrivé, keď o nich palác verejne neinformuje. 

Gábor Grendel tvrdí, že hlavní aktéri stretnutia požiadali médiá, aby o stretnutí neinformovali, čo vníma ako typický príklad cenzúry. 

Aj poradca prezidentky Martin Burgr označil Grendelove slová za konšpiráciu. „Prezidentka Zuzana Čaputová sa bežne stretáva s politikmi. V tom čase sa prezidentka dvakrát stretla s premiérom, z toho jedno stretnutie bolo neverejné. Rovnako neverejne sa v tom čase stretla aj s ministrom zahraničných vecí, ministrom zdravotníctva a lídrom opozičnej strany Petrom Pellegrinim,“ priblížil Burgr.


Pripomína, že rokovania s politikmi patria k bežnej práci prezidentky. „Konštatovať z toho nejaké závery o koordinovaných krokoch len preto, že sa niečo stalo v rovnakom čase, je iba prejavom domýšľavosti,“ zdôraznil Burgr, ktorého prekvapuje, keď takéto konštatovania prichádzajú od podpredsedu parlamentu.

Domov
Zdieľať
Diskusia