Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2021 o 10:50
Čas čítania 0:55
Ema Stanovská

FOTO A VIDEO: Na Slovensku sa začala lyžiarska sezóna. Pozri sa, ako vyzeral prvý víkend v lyžiarskych strediskách

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Strediská fungujú v režime OP.

Tento víkend sa začala sezóna vo väčšine lyžiarskych stredísk. Po uvoľnení opatrení môžu fungovať v režime OP – pri kúpe skipasu v pokladni sa návštevník preukáže potvrdením o očkovaní, prípadne prekonaní ochorenia covid-19.

Maximálna kapacita uzavretých kabínkových lanoviek je 25 percent a vstup je tam povolený len s FFP2 respirátorom. Hotely aj reštaurácie sú však aj naďalej zatvorené, hotely by mali podľa predbežných informácií otvoriť až 25. decembra.

Vláde sa podarilo schváliť nové pravidlá paradoxne. Povolili síce otvorenie lyžiarskych stredísk, ale zakázali ľuďom navštíviť v čase Vianoc svoju rodinu. Toto opatrenie kritizovalo aj konzílium odborníkov.

V súvislosti s lyžiarskymi strediskami kritizovali minulý rok aj predsedu strany Sme rodina Borisa Kollára. Ten svoje stredisko Park Snow Donovaly v decembri 2020 otvoril napriek tomu, že to odborníci neodporúčali.

Odporúčané
Štedrá večera bude tento rok na vleku. Slováci sa bavia na nelogických opatreniach ministerstva zdravotníctva Štedrá večera bude tento rok na vleku. Slováci sa bavia na nelogických opatreniach ministerstva zdravotníctva 8. decembra 2021 o 19:15

Strediská aj lyžiari sa tešia

Lyžiarske strediská však uvoľnenie privítali a prevádzkovatelia sa tešia aj z veľmi dobrých snehových podmienok. „Dlho sme boli v očakávaní a napätí ako všetky strediská. Bolo nepredstaviteľné, že by sme nemohli spustiť lyžovačku. Sme radi, že vôbec môže lyžovačka konečne byť, a veríme, že s opatreniami, aké vláda nastavila, to bude zvládnuteľné,“ povedala pre TASR Kristína Ilčinová zo strediska Bachledka Ski & Sun.

Tento víkend si ľudia mohli zalyžovať aj v lyžiarskom stredisku Borisa Kollára Park Snow Donovaly, v Jasnej, na Štrbskom Plese, na Martinských holiach či v stredisku Roháče-Spálená. Nižšie sa môžeš pozrieť, ako to vyzeralo počas prvého dňa na svahoch.

 Lyžiarske stredisko Lyžiarske strediskolyžiarske strediskolyžiarske stredisko
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia