Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2021, 19:15
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Štedrá večera bude tento rok na vleku. Slováci sa bavia na nelogických opatreniach ministerstva zdravotníctva

NEWS KORONAVÍRUS LOCKDOWN OPATRENIA
Uložiť Uložené

Tieto mémové obrázky dokážu povedať viac než tisíc slov.

Vláda v stredu schválila nové opatrenia v súvislosti s pandémiou. Od piatka 10. decembra sa otvoria obchody a kostoly v režime OP, ale zatvoria sa školy.

Návštevy blízkych nebudú počas Vianoc povolené, opatrenie má trvať do 9. januára, ale otvoria lyžiarske strediská či hotely. Otvoria sa aj fitnescentrá, a to buď maximálne pre šesť osôb, alebo na 25 štvorcových metrov jedna osoba.

V režime OP budú môcť od 25. decembra otvoriť hotely a penzióny, umožnené bude spoločné ubytovanie pre členov spoločnej domácnosti, wellness pre ubytovaných, donáška stravy na izbu, ubytovanie len s negatívnym testom.

V tejto súvislosti Slováci poukazujú na nelogickosť opatrení, keďže na jednej strane môžu ísť lyžovať, ale na druhej minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský vyhlásil, že cestovanie za rodinou cez okresy nie je povolené, lebo nepatrí medzi výnimky zo zákazu vychádzania. Ľudová tvorivosť na seba nenechala dlho čakať. 


 

 

 

 

 

 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia