Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
2. decembra 2021, 13:40
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Igor Matovič opäť ako premiér. V parlamente pri schvaľovaní 500-eurových poukazov poplietli v zákone funkcie

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Matovič a Heger si posty vymenili pri vládnej kríze, na chvíľu ich však na papieri vrátili do pôvodných pozícií.

Igora Matoviča označili v návrhu vládneho zákona z parlamentnej tlače č. 807 ako predsedu vlády a Eduarda Hegera ako ministra financií.

Úsmevný moment už medzičasom Národná rada SR upravila, krátko však bol na stránke dostupný dokument priraďujúci politikom neaktuálne funkcie. Na chybu upozornil portál Topky

Nenápadná chyba nebránila k tomu, aby Igor Matovič v parlamente začal predstavovať svoj návrh 500-eurových poukazov pre dôchodcov, ktorý chce prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní. 

Minister financií, ktorý si post s aktuálnym premiérom Hegerom vymenil po vládnej kríze, útočil v Národnej rade na stranu SaS. Tá už avizovala, že návrh týkajúci sa 500-eurových poukazov za očkovanie nepodporí. Matovič tvrdí, že SaS nie je solidárna, aj keď má toto slovo v názve strany. 

Šéf strany OĽaNO tvrdí, že poukazy pomôžu ekonomike, pretože nimi dôchodcovia podporia podnikateľov. Zároveň si myslí, že poukazy v elektronickej alebo listinnej forme môžu starší ľudia darovať rodinným príslušníkom alebo predať.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Matovičov prejav v parlamente prerušili, nie je jasné, či dnes stihnú v parlamente hlasovať. Proti návrhu je strana Hlas-SD, SaS či nezaradený poslanec Miroslav Kollár. 

Matovič už včera avizoval, že návrh pravdepodobne hlasovaním v Národnej rade neprejde.

matovič
Zdroj: Topky
Domov
Zdieľať
Diskusia