Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2021, 20:14
Čas čítania 1:29
Ivan Koribanič

TOP 3 v utorok: Blahovi zmazali post, v Nemecku chcú povinné očkovanie a u Marilyna Mansona bola policajná razia

TOP 3 v utorok: Blahovi zmazali post, v Nemecku chcú povinné očkovanie a u Marilyna Mansona bola policajná razia
Zdroj: TASR/Jakub Kotian, TASR/AP, Getty Images/E. Charbonneau/Staff
NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Utorok so sebou priniesol ďalšie zaujímavosti.

Facebook si všimol Blahu

Podpredseda strany Smer Ľuboš Blaha šíril dezinformácie týkajúce sa očkovania a tretej vlny pandémie. Obsah 6-minútového videa vyhodnotila sociálna sieť ako burcovanie k nenávisti. „Odstraňujeme dezinformácie o covide-19, ktoré vedú k hrozbe fyzickej ujmy, bez ohľadu na to, kto ich zverejnil,“ uviedla platforma v oficiálnom stanovisku.

Zmazané video Ľuboša Blahu videlo približne 300-tisíc ľudí a malo viac ako 20-tisíc zdieľaní. Blahove bludy vyvracia platforma Očami farmácie, ktorá sa odvoláva aj na relevantné zdroje. „Vakcíny zachraňujú životy. Kto tvrdí opak, mýli sa,“ odkazujú odborníci.

Podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha.
Podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nemci riešia povinné očkovanie

Nastávajúci kancelár Olaf Scholz chce presadiť povinné očkovanie do konca februára. „Je dôležité, aby sme zaviedli všeobecnú očkovaciu povinnosť,“ citoval jeho slová magazín Der Spiegel. „Aby som to povedal celkom jasne, ako poslanec za to v každom prípade zahlasujem,“ uviedol. 

Podľa nastávajúceho kancelára by sa s povinným očkovaním malo začať až po tom, ako bude mať každý obyvateľ zaručené, že sa dostane k obom potrebným dávkam. „To sa nám musí podariť do konca februára,“ poznamenal Scholz s tým, že dolná komora nemeckého parlamentu by mohla v tejto veci rýchlo začať rokovať a prijať potrebné rozhodnutia.

Olaf Scholz.
Olaf Scholz. Zdroj: TASR/AP

U Marilyna Mansona bola policajná razia

V dome známeho speváka Marilyna Mansona spravila polícia domovú prehliadku. Dôvodom je obvinenie zo sexuálneho zneužívania, ktoré vzniesli voči spevákovi. Marilyn Manson, vlastným menom Brian Warner, nebol v čase prehliadky doma. Polícia si z jeho domu odniesla zariadenia na ukladanie médií – pevné disky. 

Mansona obvinilo zo sexuálneho zneužívania viacero herečiek. Medzi nimi napríklad Evan Rachel Wood a Esmé Bianco. Bianco zažalovala speváka v kontexte sexuálneho napadnutia a ublíženia na zdraví. Za hlavného útočníka označila práve Mansona a jeho bývalého manažéra Tonyho Ciullu.

Marilyn Manson Evan Rachel Wood
Zdroj: Getty Images/E. Charbonneau/Staff

Instagramový post dňa: Kontroverzná Zlatá lopta pre Messiho

Lionel Messi vyhral svoju siedmu Zlatú loptu. Nikomu sa niečo podobné v histórii futbalu nepodarilo. Zlatá lopta je ocenenie, ktoré sa udeľuje jednotlivcovi na základe jeho výkonov za uplynulý rok.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Vyše 120 novinárov dáva svoj hlas nominovaným. Víťazom sa stane ten hráč, ktorý získa najviac hlasov. Takmer celý svet očakával, že Zlatú loptu získa poľský útočník Robert Lewandowski. Ten zažil životnú sezónu. Osobné štatistiky mal dokonca výrazne lepšie (najmä v počte strelených gólov). Aj napriek tomu zvíťazil Messi, čo na sociálnych sieťach rozvírilo vlnu polemiky o tom, či si ju naozaj zaslúžil.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leo Messi (@leomessi)

Domov
Zdieľať
Diskusia