Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2021, 17:48
Čas čítania 0:30
Ivan Koribanič

Povinné očkovanie proti covidu bude zrejme aj v Nemecku. Nastávajúci kancelár Scholz ho chce presadiť do konca februára

Povinné očkovanie proti covidu bude zrejme aj v Nemecku. Nastávajúci kancelár Scholz ho chce presadiť do konca februára
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Nemecko sa tak môže pridať k Rakúsku, kde už vláda pripravuje zákon o povinnom očkovaní proti koronavírusu.

Nastávajúci nemecký kancelár Olaf Scholz je podporovateľom povinného očkovania proti koronavírusu. Člen Sociálnodemokratickej strany Nemecka to povedal na rokovaní nemeckej vlády a 16 spolkových krajín. 

Scholz apeloval na rozsiahlu iniciatívu naprieč frakciami v Spolkovom sneme. Všeobecnú očkovaciu povinnosť by chcel presadiť do konca februára. 

„Je dôležité, aby sme zaviedli všeobecnú očkovaciu povinnosť,“ citoval jeho slová magazín Der Spiegel. „Aby som to povedal celkom jasne, ako poslanec za to v každom prípade zahlasujem,“ uviedol.

Podľa nového kancelára by sa s povinným očkovaním malo začať až po tom, čo bude mať každý obyvateľ zaručené, že sa dostane k obom potrebným dávkam. „To sa nám musí podariť do konca februára,“ poznamenal Scholz s tým, že dolná komora nemeckého parlamentu by mohla v tejto veci rýchlo začať rokovať a prijať potrebné rozhodnutia.

Domov
Zdieľať
Diskusia