Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2021, 14:05
Čas čítania 0:41
Tímea Krauszová

Tragédia po prehre v poľskej fackovanej. Tvrdý úder poľského strongmana pripútal na lôžko, po niekoľkých týždňoch zomrel

NEWS EXTRÉMNE ŠPORTY A NEBEZPEČNÉ KONÍČKY ZÁPASY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Mesiac bojoval o život v nemocnici, ale úder mu spôsobil nenávratné poškodenia.

Zápas známy aj ako poľská fackovaná sa jednému z účastníkov stal osudným. Poľský strongman Artur „Waluś“ Walczak sa postavil proti poľskému šampiónovi Dawidovi „Zalesie“ Zalewskému, ktorý mu zasadil tvrdý úder. Po mesačnom boji o život Walczak 26. novembra zraneniam podľahol, informujú Polish News. Muž zomrel vo veku 46 rokov.

Smrteľný knockout

Poľská fackovaná má jednoduché pravidlá: súperi sa striedajú vo fackách, pričom nesmú pred úderom uhnúť ani sa brániť. Nastavia líce a dajú sa udrieť, potom je rad na nich. Víťazom sa stane ten, kto knokautuje svojho súpera.

Tragický zápas sa odohral 22. októbra vo Varšave. Zalewského silný úder poslal Walczaka k zemi, a hoci sa o neho najskôr starali zdravotníci na mieste, čoskoro ho previezli do nemocnice a jeho stav označili za kritický. V nemocnici ho držali v umelom spánku, z ktorého sa ho lekárom nepodarilo prebudiť.

Príčinou smrti boli zlyhania viacerých orgánov v dôsledku nezvratného poškodenia centrálneho nervového systému, informovala hovorkyňa varšavskej nemocnice. Miestny prokurátor už medzičasom začal vyšetrovať, či bolo podujatie legálne a či sa dodržiavali aj bezpečnostné opatrenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia