Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2021, 15:14
Čas čítania 0:40
Adam Novosad

Starosta z Košíc odignoroval vládu: na vlastnú päsť zavrel škôlky, lebo sa v nich podľa neho zbytočne šíri koronavírus

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Škôlky v košickej mestskej časti Staré Mesto zostali po rozhodnutí starostu zatvorené.

Starosta z Košíc zatvoril na vlastnú päsť škôlky, ktorých zriaďovateľom a prevádzkovateľom je mestská časť Staré Mesto. Vláda síce rozhodla, že lockdown neovplyvní výučbu v školách, pretože si strana Sloboda a solidarita uplatnila právo veta, ale starosta Igor Petrovčik vníma situáciu rozdielne.

„Starosta Igor Petrovčik ako štatutár MČ Košice-Staré Mesto, ktorá je zriaďovateľom a prevádzkovateľom šiestich materských škôlok v Starom Meste, po dôslednom zvážení kritickej situácie a na základe odporúčania odborníkov rozhodol, že od pondelka 29. novembra do 12. decembra budú všetky staromestské materské školy zatvorené. Ďakujeme všetkým rodičom za pochopenie. Záleží nám na vašom zdraví a zdraví vašich detí,“ vysvetľuje status na facebookovej stránke mestskej časti.

Starosta sa vraj rozhodol ignorovať „populistické rozhodnutia politikov“ a namiesto nich obrátiť svoju pozornosť výhradne na odborníkov z konzília.

Vysoká chorobnosť personálu už pred vyhlásením lockdownu spôsobila zatvorenie dvoch materských škôlok v mestskej časti, a tak teraz starosta rovno zatvoril zostávajúce štyri – dohromady mestská časť prevádzkuje šesť škôlok.

Domov
Zdieľať
Diskusia