Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 14:03
Čas čítania 0:46
Eduard Starkbauer

Legendárny basketbalista La Lakers LeBron James udrel do tváre protihráča. Analytik tvrdí, že to môže poškodiť jeho meno

ŠPORT BASKETBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Rozhodnutie prišlo deň po zápase. NBA sa rozhodla suspendovať aj Isaiaha Stewarta, ktorý sa snažil LeBronovi úder vrátiť.

CNN informuje, že NBA zakázala LeBronovi Jamesovi nastúpiť na najbližší zápas LA Lakers. 

Po tom, ako v skrumáži pri trestnom hode udrel LeBron James lakťom do tváre hviezdu domácich Detroit Pistons Isaiaha Stewarta, sa na palubovke strhla mela. Stewart, ktorému z podočnicového oblúka tiekla krv, sa rozhodol pomstiť. Realizačný tím Detroitu mal čo robiť, aby ho udržal na uzde. Oboch hráčov nakoniec do konca zápasu vylúčili. Stewarta potrestali za agresívnu a neprimeranú hru dvojzápasovým trestom. LeBron James sa k incidentu ani k trestu zatiaľ nevyjadril.

Anthony Davis, silový útočník a spolu s LeBronom Jamesom aj najväčšia hviezda Lakers, sa na pozápasovej tlačovke svojho spoluhráča zastal, keď povedal, že „všetci v lige vieme, že LeBron nie je špinavec. Nerozumiem Stewartovej reakcii“. Analytik ESPN Stephen A. Smith v analýze zápasu naznačil, že tento incident môže LeBronov štatút legendy NBA významne poznačiť.

Počas jeho 17-ročnej kariéry ho za niečo podobné vylúčili len druhýkrát. Prvýkrát sa to stalo v roku 2017. Vtedy zápas nedohral, pretože slovne napadol rozhodcu. Zaujímavosťou je, že Lakers po tomto incidente začali hrať oveľa lepšie. Dobehli 12-bodový náskok a vyhrali 121 : 116. 

Domov
Zdieľať
Diskusia