Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2021, 18:00
Čas čítania 4:25
Richard Balog

10 parfumov do chladného počasia, s ktorými budeš vyčnievať z davu

10 parfumov do chladného počasia, s ktorými budeš vyčnievať z davu
Zdroj: Le Labo Fragrances
MÓDA MÓDA REFRESHER PARFUMY
Uložiť Uložené

Výber správnej vône býva často behom na dlhé trate, a preto veríme, že ti nasledujúci výber uľahčí rozhodovanie.

Čaro limitovaných tenisiek či luxusného oblečenia a doplnkov si v posledných rokoch podmanilo množstvo Slovákov, avšak za kvalitnú vôňu je ochotný zaplatiť len málokto. Dobrý parfum dokáže zázraky a na rozdiel od vyššie uvedených high-end produktov si vďaka spoľahlivému výberu často získaš aj okolie, ktoré nesleduje aktuálne módne trendy. 

Pravdepodobne každý z nás si prešiel obdobím, keď inklinoval k lacnejším vôňam s podpisom známych osobností či neskôr k dielam známych módnych domov. Teraz nastal správny čas doplniť svoju zbierku o zaujímavejšie parfumy z dielní značiek, ako sú Diptyque, Byredo, Frédéric Malle, Le Labo alebo Maison Francis Kurkdjian.

V našom dnešnom výbere nájdeš 10 najlepších jesenných zimných vôní pre mužov aj ženy, do ktorých sa ihneď zamiluješ. Veríme, že objavíš niečo nové podľa svojej chuti a pri najbližšom nákupe uprednostníš zaujímavosť, respektíve výnimočnosť parfumu pred menom výrobcu. 

Odporúčané
Tenisky s logom Nike aktuálne valcujú konkurenciu. Toto je 10 najlepších párov, ktoré môžeš získať za retail  Tenisky s logom Nike aktuálne valcujú konkurenciu. Toto je 10 najlepších párov, ktoré môžeš získať za retail 14. novembra 2021, 11:30

Comme des Garcons Wonderwood

Prvá a zároveň cenovo najdostupnejšia vôňa v dnešnom výbere pochádza spod rúk parfumérov značky Comme des Garcons a získa si najmä mužov. Wonderwood je ódou na drevo, ktoré je od začiatku súčasťou DNA jednotlivých parfumov japonského výrobcu. V tomto prípade výslednú vôňu dopĺňajú tóny kadidla a pačuli, ktorých zmyselnosť si zamiluješ už po prvom aplikovaní na pokožku. Cena za 50-mililitrovú verziu sa pohybuje okolo 80 eur. 

Hlava: grapefruit, zelená mandarínka, materina dúška, bergamot, neroli a rasca
Srdce: mäta, škorica a muškátový oriešok
Základ: kašmír, kadidlo, pižmo, cédrové drevo, ambra, oud, santalové drevo a vetiver
Parfum
Zdroj: Selfridges

Diptyque Eau Duelle 

Zostaviť výber najzaujímavejších vôní a nespomenúť aspoň jedno dielo parížskej značky Diptyque by bolo hriechom, a preto v dnešnom článku nájdeš hneď dvojicu ich luxusných parfumov. Prvým je orientálno-korenistá vôňa s názvom Eau Duelle, ktorá je vhodná rovnako pre mužov, ako aj pre ženy, avšak jej dostupnosť je podobná limitovaným modelom tenisiek.

Cena za parfum s objemom 75 mililitrov je približne 130 eur. K dispozícii je aj toaletná voda s cenovkou na úrovni 80 eur za 50 mililitrov. My odporúčame výraznejšiu parfumovanú vodu, ktorej drevito-vanilkové tóny sú ódou na sofistikovanú každodennú vôňu a pri adekvátnom používaní ti vydrží v zbierke niekoľko sezón. 

Hlava: kardamóm, ružový peper a šafran
Srdce: čierny čaj, elemi a jalovec
Základ: ambra, bourbon vanilka, kadidlo a vetiver
Parfum
Zdroj: Selfridges

Maison Margiela Replica Autumn Vibes 

Belgický módny návrhár Martin Margiela patrí medzi najtajomnejších ľudí v odevnom priemysle a rovnaké sú aj parfumy, ktoré nesú jeho meno. Ako hovorí už názov tejto korenisto-drevitej vône, ide o dokonalú esenciu jesennej atmosféry koncentrovanú do toaletnej vody pre obe pohlavia. 

Autumn Vibes je interpretáciou prechádzky farebnou prírodou, ktorá je ako stvorená na stretávanie sa s priateľmi. Cena za flakón s objemom 100 mililitrov predstavuje 95 eur. 

Hlava: kardamóm, koriander a ružové korenie
Srdce: javor, muškátový oriešok a mrkvové semienka
Základ: cédrové drevo, ladánum a mach
Parfum
Zdroj: Selfridges

Diptyque 34, Boulevard Saint Germain

Druhá vôňa z laboratória francúzskej značky Diptyque, ktorá skvelo doplní každú zbierku a je ako stvorená na obdobie jesene a zimy, je dielom parfuméra Oliviera Pescheuxa. Ten v tomto prípade stavil na esenciu santalového dreva z Indie so štipkou sladkej škorice a klinčeka, ktorý parfumu dodáva hĺbku, výdrž a orientálny nádych. V závere môžeš cítiť aj kvetinovo-ovocné tóny, plné pozitívnej energie. Cena za 75-mililitrový variant sa pohybuje okolo 150 eur.

Hlava: ružový peper
Srdce: fazuľa tonka a vanilka
Základ: klinček, santalové drevo a škorica 
Parfum
Zdroj: Selfridges

Byredo Eleventh Hour

Ďalšou vôňou, ktorá v nás evokuje príchod chladných dní, je melancholický parfum od značky Byredo. Jedinečné dielo s názvom Eleventh Hour je nespútané, ale hrejivé. Ak by sme si z dnešného výberu mali vybrať len jeden parfum, s vysokou pravdepodobnosťou by išlo o daný kúsok. Cena za 50 mililitrov tohto zázraku predstavuje takmer 140 eur. 

Hlava: sečuánske korenie a bergamot
Srdce: slivka, rum, mrkvové semienka a figa
Základ: ladánum, fazuľa tonka, kašmírové drevo, olibanum a cédrové drevo 
Parfum
Zdroj: Selfridges

 Byredo Gypsy Water

Štokholmský ateliér, za ktorým stojí multitalentovaný Ben Gorham, má v rámci dnešného výberu hneď dvojnásobné zastúpenie vďaka nadčasovým unisexovým parfumom Eleventh Hour a Gypsy Water. Zatiaľ čo prvá menovaná vôňa je ťažšia, druhá sa pýši sviežimi drevitými líniami a je inšpirovaná kočovným spôsobom života. Tento nezávislý a hrdý parfum je dostupný od približne 140 eur za 50-mililitrový variant. 

Hlava: bergamot, jalovec, citrón a peper
Srdce: borovicové ihličie, kadidlo a kosatec 
Základ: ambra, santalové drevo a vanilka
Parfum
Zdroj: Selfridges

 Le Labo Santal 33

Ako si už určite postrehol, hlavnú úlohu v dnešnom výbere hrajú predovšetkým drevité a orientálne vône, pričom v nastolenom trende budeme pokračovať. Parfum s názvom Santal 33 od Le Labo vznikol vďaka starým reklamným spotom na produkty Marlboro, ktoré definovali silu a slobodu v Spojených štátoch amerických. 

Tento štipľavý, výrazný a nesmierne príťažlivý parfum si však získal nielen mužov, ale aj ženy. K dispozícii je vo viacerých veľkostiach a 50-mililitrový flakón môže byť tvoj za necelých 175 eur. 

Hlava: kardamóm, kosatec, fialka a ambrox
Srdce: korenie, pižmo a koža
Základ: santalové drevo, papyrus a cédrové drevo
Parfum
Zdroj: Selfridges

Kilian Vodka on the Rocks 

Pomalým tempom sa blížime do finále výberu najlepších jesenných a zimných vôní a svoje miesto v zozname má aj luxusný parížsky výrobca Kilian. Parfum nazvaný podľa obľúbeného alkoholického drinku je originálny a sebavedomý už od prvých chladivých tónov koriandra s kardamómom až po konvalinkový záver, ktorý veľmi jasne pripomína vôňu čistého alkoholu. 

Ak máš rád jedinečnosť a nebojíš sa vyčnievať z davu, parfum Vodka on the Rocks je tým pravým pre teba. Cena za 50-mililitrový flakón je však viac ako 200 eur.

Hlava: aldehydy, kardamóm a koriander 
Srdce: konvalinka, rebarbora a ruža
Základ: ambroxan, dubový mach a santalové drevo
Parfum
Zdroj: Selfridges

 Frédéric Malle Portrait of a Lady

Predposledný parfum v dnešnom zozname namiešal Dominique Ropion a podľa jeho vlastných slov ide o úplne nový druh orientálnej vône. Parfum s názvom Portrait of a Lady vznikol pri príležitosti 10. výročia značky Editions de Parfums a z nášho pohľadu ide o esenciu zmyselnosti v ťažších a hlbokých tónoch škorice, pižma, pačuli či santalového dreva. Päťdesiat mililitrov tohto luxusného parfumu s podpisom Frédérica Malleho môže byť aj v tvojej zbierke – v prípade, že ti neprekáža minúť viac ako 210 eur. 

Hlava: čierna ríbezľa a malina
Srdce: turecká ruža a pačuli
Základ: ambroxan, biele pižmo, klinček, kadidlo, santalové drevo a škorica
Parfum
Zdroj: Selfridges

 Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 

Záver výberu si pre seba získala unikátna a neopísateľná vôňa, ktorá vznikla pri príležitosti 250. výročia založenia značky Baccarat. Parfumér Francis Kurkdjian sa pri miešaní Baccarat Rouge 540 inšpiroval krásou krištáľu a alchýmiou jeho výrobného procesu, vďaka čomu vytvoril jeden zo svojich najoriginálnejších parfumov. 

Výsledkom je čistá a zároveň intenzívna vôňa pre ženy, za ktorou sa otočí úplne každý. Ak plánuješ svoju partnerku na Vianoce obdarovať niečím naozaj výnimočným, nemáš nad čím ďalej rozmýšľať. Cena za 70-mililitrový flakón sa pohybuje okolo 220 eur. 

Hlava: jazmín a šafran
Srdce: cédrové drevo
Základ: sivá ambra
Parfum
Zdroj: Selfridges
Domov
Zdieľať
Diskusia