Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2021, 10:52
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová

Island paroduje Marka Zuckerberga: Ich „islandverzum“ nepotrebuje žiadne technológie, vyzerá fantasticky aj bez nich

TECH FACEBOOK ISLAND
Uložiť Uložené

Island v novom turistickom propagačnom videu paroduje Marka Zuckerberga.

Island v novom turistickom propagačnom videu paroduje Marka Zuckerberga, ktorý len nedávno predstavil svoju myšlienku na vytvorenie metaverza, čiže virtuálnej reality, do ktorej sa jeho spoločnosť posúva. Firma Facebook sa preto premenovala na Meta (Facebook je naďalej názov produktu, čiže sociálnej siete). „Najlepším spôsobom, ako pochopiť metaverzum, je zažiť ho na vlastnej koži,“ povedal v propagačnom videu Zuckerberg.

Island si z neho teraz robí žarty a turistov láka na skutočný svet bez potreby technológií.

Islandverzum

Vo videu hovorí Islanďan o skutočnej realite ostrovnej krajiny. „Islandverzum nie je ako iné virtuálne svety so slovom verzum v ich mene, pretože je skutočné. Navyše nepotrebujete žiadne smiešne VR okuliare,“ vysvetľuje. Vo videu prakticky opakuje slová Zuckerberga. Vraj ľudia nemusia veriť tomu, či technológie niečo dokážu vytvoriť, keď to existuje v realite. „Fakt je to rovno tu,“ ukazuje von oknom na zasneženú krajinu.

Späť
Zdieľať
Diskusia