Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2021, 11:04
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Kvôli miliónovej vile s prepojením na N. Bödöra vyrúbali hektáre lesa. Postavili ju na výnimku, akú dostávajú elektrárne

NEWS NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Norberta Bödöra spája s vilou právnik, manželka aj architekt.

Dizajnová vila za milión eur nad obcou Nitrianske Hrnčiarovce patrí architektonickému štúdiu Concept Reality&Investment, ktorej jediný spoločník Peter Kopják má veľmi blízko k Norbertovi Bödörovi.

Kopják na výstavbu odkúpil aj pozemky pôvodne patriace advokátovi Eugenovi Cimmermannovi, ktorý zastupoval Norberta Bödöra, keď sa ukázalo, že nitriansky podnikateľ spoločne s Marianom Kočnerom dali lustrovať novinárov v policajných databázach.

Nadácia Zastavme korupciu dnes upozorňuje, že v čase začiatku výstavby vily v roku 2018 nebolo možné podľa oficiálneho územného plánu na pozemku stavať.

Ako mohli Bödörovi ľudia vyrúbať kus lesa a postaviť na ňom vilu? Do úvahy prichádza niekoľko možností. Jednou z nich je postupovať aj bez akýchkoľvek povolení od všetkých kompetentných úradov. Ďalšou je špeciálna výnimka, ktorú dostávajú napríklad solárne elektrárne. Práve týmto smerom išli ľudia blízki oligarchovi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia