Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2021, 13:25
Čas čítania 1:08
Kamila Šebestová TASR

Pri natáčaní scén so zbraňami by mali byť aj policajti, navrhuje Alec Baldwin v reakcii na zabitie kameramanky

NEWS ALEC BALDWIN HOLLYWOOD NEHODY A ÚMRTIA
Uložiť Uložené

Alec Baldwin vystrelil zo zbrane, ktorá mala byť rekvizitou. Postrelil režiséra a kameramanku, tá zraneniam podľahla.

Alec Baldwin vystrelil 21. októbra zo zbrane, ktorá mala byť rekvizitou. Boli v nej však ostré náboje. Postrelil kameramanku a režiséra, 42-ročná Halyna Hutchinsová nehodu neprežila. Po tom, čo ju previezli vrtuľníkom do nemocnice, podľahla zraneniam. Alec Baldwin najskôr incident nekomentoval, teraz však reagoval na situáciu na Twitteri. 

„Pri každej filmovej či televíznej scéne, počas ktorej sa používajú zbrane, či už tie reálne, alebo napodobeniny, by mal byť prítomný policajt najatý produkciou, aby dohliadal na bezpečnosť,“ písal v tweete.

Natáčanie filmu s Baldwinom pred streľbou sprevádzali problémy. Niektorí členovia produkčného štábu filmu Rust sa sťažovali na zlé pracovné podmienky. Dali výpoveď niekoľko hodín predtým, ako herec Alec Baldwin počas natáčania smrteľne postrelil kameramanku. Dôvodom bolo nedodržiavanie bezpečnostných štandardov, informuje denník Los Angeles Times.

Podľa portálu neboli výstrely zo zbrane Aleca Baldwina jediné, ktoré priamo na pľaci v rámci natáčania zazneli. Tragickej udalosti z piatka údajne predchádzali najmenej dva neúmyselné výstrely zo zbraní používaných ako rekvizity. V oboch prípadoch strieľal zo zbrane Baldwinov dvojník v nebezpečných scénach, ktorému povedali, že rekvizita nie je nabitá.

Domov
Zdieľať
Diskusia