Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. novembra 2021, 18:29
Čas čítania 1:01
Ema Stanovská

Zaočkovaná Vášáryová má ťažký priebeh covidu, rozšíril bulvár. Ide o hoax, herečkina sestra denníku odkázala, že „otupuje mozgy“

NEWS HOAXY
Uložiť Uložené

Známa slovenská herečka má za sebou tretiu dávku očkovania, a preto má aj bezpríznakový priebeh ochorenia, vysvetlila jej rodina.

Bulvárny internetový denník Plus jeden deň napísal, že slovenská herečka Emília Vášáryová dostala covid-19 a bojuje s vážnym priebehom ochorenia. Denník sa pritom odvolával na „zdroj zo Slovenského národného divadla“. Táto informácia sa začala šíriť internetom, napokon sa však ukázalo, že ide o hoax. 

„Senzáciou“ pre časť obyvateľstva Slovenska bola táto falošná správa najmä preto, že poukazovala na údajný ťažký priebeh ochorenia u herečky, ktorá je plne zaočkovaná.

Neter známej herečky Hana Lasicová túto informáciu vyvrátila v storkách na Instagrame moderátorky Adely Vinczeovej. „Je zaočkovaná a bezpríznaková, takže je to super. Funguje to.“

hana lasicova
Zdroj: Instagram/@hlasicka

Pluska klamlivú informáciu následne opravila. Hana Lasicová však povedala, že „škoda už je napáchaná“ a divadlo podáva na denník trestné oznámenie. „Ľudia, prosím, rozmýšľajte skôr, ako niečo zdieľate,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia