Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2021, 18:30
Čas čítania 5:32
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Kto sú postavy v potitulkových scénach Eternals, aká je budúcnosť Thanosa v MCU a kým sa stane Kit Harington?

Svet Marvelu: Kto sú postavy v potitulkových scénach Eternals, aká je budúcnosť Thanosa v MCU a kým sa stane Kit Harington?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY ETERNALS MARVEL MARVEL FILMY MARVEL FILMY 2021 MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vysvetľujeme všetko podstatné, čo potrebuješ vedieť pre pochopenie Eternals a ich budúcnosti.

Eternals je v kinách, a tak je vhodný čas pozrieť sa na udalosti najnovšej komiksovky. V článku budeme rozoberať bytosti Celestiálov, koniec filmu, potitulkové scény, postavu Kita Haringtona a pár ďalších vecí. Samozrejme, v článku sa budú nachádzať spoilery.

Eternalov sme si predstavili v tomto článku, a tak sa pozrieme na Celestiálov. V komiksoch ide o dávne vesmírne bytosti manipulujúce s energiou. Žili dávno pred zrodom Asgarďanov (Thorov domov) a stvorili Eternalov a Deviantov, čoho sa celkom pevne drží aj filmové spracovanie. Doteraz sme v Marvel Cinematic Universe (ďalej len MCU) videli hneď niekoľko Celestiálov. Knowhere v Strážcoch galaxie je odseknutá hlava jedného z nich.

Odporúčané
RECENZIA: Eternals RECENZIA: Eternals 4. novembra 2021, 16:30

Celestiálom je aj Grandmaster v Thor: Ragnarok (hrá ho tam Jeff Goldblum) a Ego The Living Planet (Kurt Russell) zo Strážcov galaxie 2 a Star-Lordov biologický otec. Nemusí ísť zakaždým o megasilné bytosti schopné zničiť celé planéty, ale často to tak je. Je však možné, že títo dvaja sú v skutočnosti z radov Elders of the Universe a nie Celestiáli.

V Strážcoch galaxie sme napríklad u Collectora (Benicio del Toro) videli Infinity Stones a Celestiálov. Jedným z nich bol aj Eson the Searcher, ktorý zničil celú planétu pomocou Power Stonu.

V Eternals spoznávame ďalšieho Celestiála. Je ním vodca týchto bytostí Arishem the Judge. Ako sme videli, je väčší ako celá planéta Zem a poľahky by ju zničil. Arishem v komiksoch súdil a rozhodoval, či si civilizácie zaslúžia žiť alebo budú zničené. Presne to povedal aj na konci Eternals, keď „uniesol“ Eternalov, ktorí sa proti nemu vzbúrili.

Rozhodne teda v MCU nepovedal posledné slovo. Hneď po skončení nám predsa aj autori povedali, že Eternals sa vrátia. Otázne je, či to bude v pokračovaní alebo dej spoja s inými hrdinami (to by bolo ideálne, pretože takéto hrozby Avengeri nemôžu ignorovať donekonečna).

Eternals
Zdroj: Marvel Studios

Arishem je jediný známy žijúci Celestiál takej veľkosti a sily. Eternali zabránili zrodu ďalšieho, no podľa Arishemových slov sa dá usúdiť, že Celestiálov je vo vesmíre stále dosť. Nie je isté, či je ten na planéte Zem mŕtvy, no Sersi si myslí, že Tiamuta zabila.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Nevieme si predstaviť, ako si však s nimi môžu marvelovskí hrdinovia v súčasnosti poradiť, keďže v ich radoch nie je nikto, kto by sa im dokázal postaviť. Na druhej strane Marvel ešte len začína s odhaľovaním svojich vesmírnych bytostí a hrdinov.

Eternals
Zdroj: Marvel Studios

A teraz už k potitulkovým scénam. V Eternals boli hneď dve a obe boli významné. V tej prvej sme videli Thenu, Makkari a Druiga na lodi Eternalov, ktorí sa rozhodli vrátiť sa na Zem. Uvedomili si, že Arishem uniesol ich priateľov.

V tej chvíli sa akoby zázrakom na loď teleportuje Pip the Troll, ktorého hrá Patt Oswald (mimochodom, táto postava bola aj v najnovšej hre Guardians of the Galaxy, aj keď nemala žiadne dialógy). O pár sekúnd nato sa na lodi zjaví aj Eros/Starfox. 

Eternals
Zdroj: Marvel Studios

Eros je Thanosov starší brat, čo mnohých divákov asi prekvapí. Vyzerá totiž ako človek, zatiaľ čo Thanos vyzeral dosť mimozemsky, či už stavbou tela alebo jeho farbou. Thanos vďačí za svoju fyzickú podobu génu Deviantov, ktorý má v sebe. Thanos sa na mesiaci Titan narodil Eternalom s menami A’lars a Sui-San. Ich prvý syn Eros je klasickým Eternalom, zatiaľ čo jeho brat Thanos zdedil gén Deviantov, vďaka ktorému vyzerá tak, ako vyzerá. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 105725 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký bol Eros v komiksoch.
  • Kým sa stane Dane Whitman v podaní Kita Haringtona.
  • Komu patril záhadný hlas na konci filmu.
  • Prečo vyzerá Eros úplne inak ako jeho brat Thanos.
Domov
Zdieľať
Diskusia