Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2021, 12:30
Čas čítania 5:07
Dominik Vetrák

Kto sú Eternals, proti komu bojujú a prečo nepomohli Avengerom v boji s Thanosom? Toto je 10 najnovších hrdinov Marvelu

Kto sú Eternals, proti komu bojujú a prečo nepomohli Avengerom v boji s Thanosom? Toto je 10 najnovších hrdinov Marvelu
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY ETERNALS
Uložiť Uložené

Eternals prichádzajú do kín už o pár dní. Čo o nich potrebuješ vedieť?

Snímka Eternals je na Rottentomatoes najhoršie hodnoteným filmom od Marvel Studios (filmy a seriály v Marvel Cinematic Universe). Rozhodne nás to nepríjemne prekvapilo, keďže snímku režíruje oscarová Chloé Zhao (The Rider, Nomadland). Či je film naozaj taký nepodarený a kde zlyhal, si povieme v našej recenzii už vo štvrtok.

Ešte predtým však treba predstaviť jednotlivých hrdinov v tíme Eternals. Čo je to vlastne za tím, odkiaľ pochádzajú, aké sú ich schopnosti, proti komu bojujú a prečo nezastavili Thanosa či iné predošlé hrozby pre planétu Zem?

Odporúčané
7 najočakávanejších novembrových filmov v kinách 7 najočakávanejších novembrových filmov v kinách 1. novembra 2021, 14:31

Eternals vytvoril v roku 1976 legendárny marvelovský tvorca komiksov Jack Kirby. Ich stvoriteľmi sú bájne vesmírne bytosti Celestials. Na planétu Zem zavítali pred miliónom rokov, keď na našich predkoch robili rôzne genetické pokusy. Výsledkom bol zrod Eternals a Deviants. 

Eternals sú nadľudia, nesmrteľní „bohovia“ tejto planéty, ktorí ľudstvu celý čas pomáhali a ochraňovali ho. Na našej planéte ich bolo sto. V istom bode histórie však nastala občianska vojna, lebo niektorí Eternals chceli zotročiť ostatné rasy. Títo Eternals prehrali a urobili si kolónie na iných planétach. Práve oni stoja za zrodom Inhumans, ďalšej marvelovskej civilizácie plnej hrdinov.

Zúčastnili sa na vojnách, bitkách, skrížili cesty mnohým záporákom a aktívne sa zapájali do chodu histórie. Niektorí z nich mali tiež charakter záporákov. Ak si videl trailery na film, vieš, že verzia od Marvel Studios bude iná. Eternals bude v tomto príbehu menej, lebo buď zomreli, odišli z planéty, alebo ich Celestials vytvorili len desiatich a všetci boli hrdinovia.

Eternals vo filme tvrdia, že nemohli zasahovať do chodu dejín, bojovať proti mimozemským hrozbám či Thanosovi. Zakázali im to totiž Celestials, ich tvorcovia. Eternals vo filme tak môžu ľudí brániť len v prípade, že zaútočia Deviants, ich záporné polovičky.

Odporúčané
Komentár: To fakt nikoho z Avengerov nezaujíma, že z planéty Zem trčí už niekoľko rokov obrovský vesmírny boh? Komentár: To fakt nikoho z Avengerov nezaujíma, že z planéty Zem trčí už niekoľko rokov obrovský vesmírny boh? 14. júla 2023, 13:30

Deviants sú v traileroch na film vyobrazení ako štvornohé príšery, no v komiksoch šlo o humanoidnú rasu zmutovaných bytostí s vlastnou kultúrou, vierou a technológiami. Dúfame teda, že film z nich neurobí len bezmyšlienkovité obludy. Na prvom obrázku môžeš vidieť, ako vyzerajú Deviants v komiksoch. Na dvoch ďalších obrázkoch sú zábery z filmu.

Domov
Zdieľať
Diskusia