Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2021, 14:31
Čas čítania 5:28
Dominik Vetrák

7 najočakávanejších novembrových filmov v kinách

7 najočakávanejších novembrových filmov v kinách
Zdroj: MGM
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

V novembri sa do kín opäť pozrieme hneď niekoľkokrát. Čo stojí za cenu vstupeniek?

Program kín je oproti tomu streamingovému v novembri o čosi chudobnejší. Veľké blockbustery či očakávané drámy nechýbajú, skôr je to absenciou menších či stredne veľkých projektov. 

Azda je to len následok covidu, ktorý stále posúva premiéry. V každom prípade, ak máš rád horory, trilery, animáky, komiksovky, drámy či artové filmy nabité hereckými hviezdami, budeš si mať z čoho vyberať. 

Odporúčané
November je na Netflixe najsilnejší mesiac v histórii. Uvidíš Red Notice, Cowboy Bebop, Narcos, Tiger King a možno nové Squid Game November je na Netflixe najsilnejší mesiac v histórii. Uvidíš Red Notice, Cowboy Bebop, Narcos, Tiger King a možno nové Squid Game 26. októbra 2021, 19:30

Eternals – 4. 11.

Eternals je najhoršie hodnotenou marvelovkou v histórii produkcií Marvel Studios. Na Rotten Tomatoes u nich svieti priemerné hodnotenie 6/10, zatiaľ čo takí The Incredible Hulk a Thor: The Dark World majú 6,2/10. Rozdiel je v tom, že spomínané dva filmy vyšli pred mnohými rokmi a recenzovalo ich oveľa viac ľudí. V každom prípade, zdá sa, že Marvel Studios po dlhšom čase vydali sklamanie. 

Zistíme to už o pár dní, keď členovia tímu Eternals začnú bojovať s mimozemskou rasou Deviants. Práve kvôli nim sú Eternals na našej planéte už tisícky rokov. Nesmú zasahovať do ľudských bitiek a vojen, preto ani nikdy nepomohli Avengers. Len čo sa však objavia Deviants, Eternals sa musia spojiť. Tím tvorí 10 rôznych hrdinov s unikátnymi schopnosťami.

Najvýraznejším členom tímu je Ikaris (Richard Madden), ktorý má podobné schopnosti ako Superman z DC. Režíruje Chloe Zhao, oscarová režisérka Nomadlandu či The Rider. Okrem iných si v snímke zahrali Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek, Kumail Nanjiani či Gemma Chan. 


P. S. Nezabúdaj v kine ostať na dve dôležité potitulkové scény.

Last Night in Soho – 11. 11.

Edgwar Wright je uznávaný britský režisér, ktorý naposledy do kín priniesol Baby Drivera. Tentoraz láka na psychologický horor Last Night in Soho. Hlavnú hrdinku Eloise stvárnila Thomasin McKenzie čoby študentka prichádzajúca do londýnskej štvrte Soho. Jej snom je žiť v 60. rokoch, čo sa jej aj splní. Sníva o tom, že sa prevtelí do energickej, nádhernej ženy (Anya Taylor-Joy) a spozná zaujímavého muža.


Jej sny sa na jej nepríjemné prekvapenie čoskoro začnú miešať s realitou a ona nevie, čo je skutočné a čo nie. Okolo nej sa zrazu dejú násilné udalosti a ona sa začne rozprávať s viacerými verziami samej seba aj iných ľudí, ktorí žili v 60. rokoch. Rýchlo si uvedomuje, že jej hrozí smrť, hoci vôbec nechápe, ako je to možné.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Snímka má na Rotten Tomatoes priemerné hodnotenie 6,8/10. Môžeš teda očakávať celkom slušný film. Edgar Wright okrem réžie pracoval aj na scenári, ktorý vytvoril spoločne s Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful). Spomínané dve herečky doplnil Matt Smith, známy ako princ Philip zo seriálu The Crown.

The French Dispatch – 11. 11. 

Tento film by sme si pozreli už len pre jeho hviezdne obsadenie. Keby sme nevedeli názov snímky a meno režiséra, pri pohľade na hercov by sme uverili aj tomu, že ide o Avengers 5 či pokračovanie Duny.

Zahrali si totiž Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Bill Murray, Owen Wilson, Léa Seydoux, Jeffrey Wright, Liev Schreiber, Elisabeth Moss, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan, Christoph Waltz a mnohí ďalší.

Príbeh sa zameria na amerického novinára žijúceho vo Francúzsku. Ten vytvorí vlastný časopis a bude bojovať o to, aby mohol písať, čo sám chce. Režisér Wes Anderson (Isle of Dogs, Grandhotel Budapest) prezradil aj to, že nepôjde o snímku o slobode tlače. Ťažko povedať, kto bude hlavnou postavou. Zdá sa, že celovečerák bude skôr spojením viacerých krátkych príbehov s množstvom postáv.

Dráma má na Rotten Tomatoes priemerné hodnotenie 7,10/10. Je vysoko pravdepodobné, že pôjde o podobný film ako Grandhotel Budapešť. Rozhodne nečakaj žiadnu akciu. Ide skôr o nezávislý film, ktorý svojím tempom nemusí sadnúť každému. Ak však miluješ tvorbu tohto režiséra, zrejme budeš spokojný.

King Richard – 18. 11. 

Životopisná biografia o otcovi Sereny a Venus Williamsových má na Rotten Tomatoes zatiaľ len 23 recenzií, no až 90 percent z nich je pozitívnych, a to s priemerným hodnotením 7,3/10. Všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o kvalitnú snímku so silnými hereckými výkonmi. Will Smith stvárňuje Richarda Williamsa, oddaného a milujúceho otca nadaných tenisových hráčok a sestier Williamsových.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Snímka zobrazí začiatky ich kariéry, tréningy s otcom a počiatočnú nepríjemnú atmosféru v komunite tenistov či finančné problémy rodiny. King Richard sa bude spoliehať na silnú réžiu v mrazivých a dramatických momentoch života tejto športovej rodiny, no rátame aj s napínavými športovými momentmi. Samozrejmosťou budú emotívne herecké výkony hercov. 

Richard Williams bol nezlomným fanúšikom svojich dcér, ktoré prostredníctvom nekonvenčných tréningových štýlov dostal až na svetové pódiá. Jeho cieľom bolo, aby sa dievčatá dostali z neslávneho Comptonu v Kalifornii na miesta, odkiaľ ich bude vidieť každé malé dievčatko hľadajúce inšpiráciu. Trailer nám ukazuje, že nie každý tímu Williams veril, no ani jeden z jeho členov sa nevzdal a nakoniec sa to podarilo.

Ghostbusters: Afterlife – 18. 11.

Na Rotten Tomatoes majú 7,2/10 a recenzenti hovoria o nostalgickom, no funkčnom návrate Ghostbusters s podarenými hercami (ako navrátilcami z pôvodných filmov, tak nováčikmi v podobe detí). Snímka má vraj srdce a dušu Ghostbusters a nejde o žiadny lacný a rýchly spôsob, ako zo značky vyžmýkať peniaze. Napokon, réžie sa chopil Jason Reitman, syn Ivana Reitmana, ktorý natočil prvé dva diely.

V centre diania budú vnúčatá Egona Spenglera (zosnulý Harrold Davis). Volajú sa Trevor (Finn Wolfhard zo Stranger Things) a Phoebe (Mckenna Grace). Spoločne so svojou matkou Callie (Carrie Coon) dorazia na schátranú farmu svojho starkého, ktorú im zanechal spoločne s nezabudnuteľným autom a ďalšími prístrojmi lovcov duchov. A práve vtedy sa začnú diať nadprirodzené veci. 

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Vo filme si menšie roly strihli aj pôvodní Krotitelia duchov – Dan Aykroyd ako Dr. Raymond Stantz, Ernie Hudson ako Dr. Winston Zeddmore a Bill Murray ako Dr. Peter Venkman. Okrem nich si zahrá aj Paul Rudd, Bokeem Woodbine či ďalší navrátilci z pôvodných filmov, Sigourney Weaver (Dana Barrett) či Annie Potts (Janine).

Encanto – 25. 11. 

Štúdio Disney pripravuje veľmi farebný animovaný film. Jeho súčasťou budú aj muzikálové čísla, nádherná animácia a živý, originálne spracovaný fantasy svet. Dej sa točí okolo rodiny Madrigalovcov žijúcej v magickej dedine Encanto v kolumbijských vrchoch. Kúzlo okolo dediny spôsobí, že každý jej obyvateľ oplýva akýmisi nadľudskými schopnosťami.

Každý až na jedno z detí Madrigalovcov. Mirabel sa s tým učí žiť, pričom čoskoro zisťuje, že je výnimočná aj napriek tomu, že je „obyčajným človekom“. Všetci totiž záhadne prichádzajú o svoje schopnosti a len ona im dokáže pomôcť.

Jedným z režisérov Encanta je Byron Howard, ktorý režíroval aj Zootopiu či Na vlásku (Tangled). Sme zvedaví, či znova natočil nezabudnuteľný animák. Ak si pozrieš trailer, možno ťa poteší pekne vyzerajúca animácia, pár vizuálnych vtipov a úžasná atmosféra. O hudbu sa postaral Lin-Manuel Miranda (Hamilton, In the Heights).

House of Gucci – 25. 11.

Je to len pár týždňov, čo sme si v kinách užili skvelú historickú drámu The Last Duel. Ridley Scott v nej dokázal, že vie natočiť strhujúci film, a to dokonca experimentálnym spôsobom. Nepotrvá dlho a je možné, že ho pochválime znova. Do kín totiž pošle ďalšiu drámu, tentoraz to bude životopis.

Odporúčané
V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) 20. decembra 2023, 9:30

Po The Last Duel totiž natočil film o vražde Maurizia Gucciho (Adam Driver). Tú zavinila jeho manželka Patrizia Regganiová (Lady Gaga), ktorá si objednala nájomného vraha, keď zistila, že ju jej manžel podvádza. 


Vo väzení strávila 17 rokov a na slobodu sa „čierna vdova“ dostala v roku 2016. Vo filme účinkujú aj Al Pacino ako Aldo Gucci a Jared Leto ako Paolo Gucci. Obzvlášť Leto je vo filme úplne na nespoznanie.


Filmári sa snažia byť autentickí, pomáha im v tom prístup k archívnym kúskom z dielne značky Gucci. Prezident a CEO Marco Bizzarri dokonca povedal, že Gucciovci s produkčnými spoločnosťami MGM a Scott Free Productions spolupracujú a umožnili im prístup k odevom a iným rekvizitám. Módny dom pritom tvorcom dal úplnú kreatívnu slobodu.

Vidieť dva filmy Ridleyho Scotta v dva mesiace po sebe bude neuveriteľné. Môže za to covid, ktorý neustále odkladal premiéry snímok, až sa stalo, že Scott dokončil obidve. Okrem Lady Gaga, Adama Drivera, Al Pacina a Jareda Leta si zahrali aj Jeremy Irons ako Rodolfo Gucci (rolu mal pôvodne stvárniť Robert De Niro) a Salma Hayek. 

Premiér v kinách bude viac. Tu si môžeš prezrieť kompletný program kín, v ktorom nájdeš viacero dokumentov, českých či slovenských filmov, ale aj zahraničných artoviek a nezávislých počinov. Ak máš napríklad chuť na klasický horor, môže ťa osloviť film Niekto na druhej strane. Má však podpriemerné hodnotenie, a tak si skôr zájdi na Halloween zabíja, aj keď aj ten je oproti predošlému dielu menším sklamaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia