Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. októbra 2021, 18:02
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Robert Fico zachraňoval priateľku Katarínu, ktorá mala problém pre drahé auto. Zavolal kamarátovi a do troch minút to vybavil

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE
Uložiť Uložené

Robert Fico sa na chate pri Leviciach kamarátom pochválil, ako zisťoval, čo sa budú pýtať jeho priateľky Kataríny, ktorá je čakateľkou na prokuratúre.

Robert Fico sa na poľovníckej chate pri Leviciach kamarátom pochválil, ako telefonoval na Národný bezpečnostný úrad, keď mala jeho priateľka Katarína Szalayová veľký problém. Nevedel, že ho sníma skrytá kamera, ktorú do miestnosti nainštalovali policajti v snahe chytiť pytliakov v Nitrianskom okrese. 

Podľa Denníka N predseda Smeru zasiahol, keď čakateľku na prokuratúre Szalayovú zavolal NBÚ na vypočutie pre podozrenia, že užíva majetok, na ktorý nemohla reálne zarobiť. Konkrétne automobil za približne 50-tisíc eur. Fico sa sťažoval, že najprv mu kamaráti z tohto úradu pomôcť nechceli, neskôr zavolal človeku menom Martin, ktorý bol ochotný vybaviť, čo šéf Smeru žiada.

„No tak som hovoril, som Martinovi volal, ty vole, a ten do troch minút – ešte otázky mi prinesieš, jak a čo sa jej budú pýtať,“ vysvetľoval Fico. Ficova priateľka tak vďaka konexiám trojnásobného premiéra mala na bezpečnostnom pohovore vopred k dispozícii otázky, na ktoré sa mohla pripraviť. Ak by prišla o previerku, na prácu prokurátorky by mohla zabudnúť.

Rozhovor na chate prebiehal na konci augusta, Szalayovej vypočutie bolo naplánované o dva týždne neskôr. 

Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate.
Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate. Zdroj: Aktuality.sk

Hilton, Riverpark aj kaštieľ vo Vinosadoch 

Katarína Szalayová je priateľkou šéfa Smeru Roberta Fica. Pred niekoľkými mesiacmi ich nafotil magazín Plus 7 dní, ako vychádzajú z hotela Hilton pár minút po sebe cez súkromný východ. 

Odporúčané
Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) 27. októbra 2021, 16:00

Ficova priateľka zatiaľ nevysvetlila, kto jej kúpil drahé auto, na ktorom odchádzala z kaštieľa vo Vinosadoch, kde šéf Smeru prespával a chodieval plávať. Podľa prokuratúry v majetkovom priznaní uviedla, že patrí jej mame. Denník N zistil, že jej matka by si s platom opatrovateľky v Rakúsku mohla dovoliť také auto len veľmi ťažko.  

Szalayovú pred časom paparazzovia z Plus 7 dní nafotili v komplexe River Park, kde sa ceny prenájmov pohybujú od 700 eur až po viac ako 4-tisíc eur za mesiac, cena bytov na predaj prevyšuje miliónovú sumu. Ako čakateľka na prokuratúre zarobí Katarína Szalayová mesačne približne 600 eur. 

Dvere si otvárala špeciálnou kartou. Pri odchode z komplexu vynášala smeti a niesla so sebou aj veci, ktoré majú ľudia bežne doma.

Domov
Zdieľať
Diskusia