Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2021, 11:26
Čas čítania 0:48
Ema Stanovská

Organizované skupiny ľudí bez rúšok narúšajú v potravinách nákupy. Obchodníci naliehavo žiadajú štátne orgány o pomoc

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Nakupujú bez rúšok a pri pokladni dochádza ku konfliktom. Obchodníci sa nevedia efektívne brániť vlastnými silami.

Organizované skupiny ľudí bez rúšok v potravinách na rôznych miestach Slovenska narúšajú nákupy, upozorňuje Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO), združujúca najväčších predajcov. Obchodníci preto naliehavo žiadajú štátne orgány o pomoc. Informoval o tom Denník E.

„Tieto osoby vo väčšom počte, zjavne organizovaným spôsobom a nechránené rúškami na tvári, vykonávajú nákupy. Následne sa združia pri pokladniach, na ktoré vyložia svoj tovar, a tam dochádza k sporom. Personál predajne sa totiž dožaduje v zmysle predpisov, aby si nasadili rúška, čo však títo ľudia odmietajú,“ cituje denník alianciu.

Ohrozujú zdravie nakupujúcich

„Obchodníci nevedia takýmto situáciám efektívne zabrániť vlastnými silami. Jednak preto, lebo v čase, keď vchádzajú do predajne okolo zamestnanca SBS, majú rúško nasadené a zložia si ho až následne v predajni. Jednak preto, lebo sú v početnej presile. Jedinou našou možnosťou je apelovať na týchto ľudí, aby si rúška nasadili, a po neuposlúchnutí zavolať políciu, čo aj robíme,“ povedal Martin Krajčovič, predseda SAMO.

Domov
Zdieľať
Diskusia