Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2021, 10:09
Čas čítania 0:27
Viktor Kniš

Tretia vlna udrela naplno: slovenské nemocnice sa plnia, je v nich už viac ako 1 000 ľudí s koronavírusom, 80 % je nezaočkovaných

ZDRAVIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

V utorok pribudlo ďalších skoro 1 800 nových prípadov, pozitivita je výrazne nad 10 %.

Prostredníctvom 12 160 vykonaných RT-PCR testov odhalili v pondelok (18. 10.) na Slovensku 1 797 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo desať obetí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.


Hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová priblížila, že z pozitívne testovaných PCR testami nebolo 71 percent zaočkovaných. „Najviac pozitívne testovaných bolo v Žilinskom kraji, naopak, najmenej v Nitrianskom kraji,“ poznamenala.
Pribudlo aj 903 pozitívne testovaných antigénovým testom. 


V nemocniciach je hospitalizovaných 1 056 pacientov s ochorením covid-19 alebo s podozrením naň. Ochorenie potvrdili 980 ľuďom. Spomedzi hospitalizovaných je plne zaočkovaných 18 percent, skonštatoval rezort. Na JIS je 108 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 117 osôb.


Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu ochorenia covid-19 vzrástol o desať osôb. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia