Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2021, 12:30
Čas čítania 4:59
Adrián Lukáč

Týždeň v športe: Začala sa NHL s 8 Slovákmi, Ovečkin je už piaty. Klein odklepal. Derby Slovan – Trnava zničili „fanúšikovia“

Týždeň v športe: Začala sa NHL s 8 Slovákmi, Ovečkin je už piaty. Klein odklepal. Derby Slovan – Trnava zničili „fanúšikovia“
Zdroj: Facebook/ŠK Slovan Bratislava
ŠPORT FUTBAL HOKEJ NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ďalší týždeň plný zaujímavých športových udalostí je za nami.

Minulý týždeň sme boli opäť svedkami fantastických športových stretnutí, ale aj nechutnosti zo strany fanúšikov, ktorí zničili najväčšie slovenské derby. Poďme na to.

 

NHL je v plnom prúde a Ovečkin ukazuje, že vek je len číslo

Hokejová sezóna sa už začala aj pre najprestížnejšiu ligu sveta – kanadsko-americkú NHL, ktorá v noci z utorka na stredu odštartovala svoj 105. ročník.

Ovečkin je 5. najlepším strelcom v histórii a do konca sezóny môže prekonať Jágra

Rekordy sú na to, aby sa prekonávali. No 894 gólov, ktoré vo svojej kariére dosiahol Wayne Gretzky, sa dlhé roky zdalo neprekonateľných. V posledných sezónach sa však čoraz viac hovorí o tom, že Alexander Ovečkin by mohol tento rekord prekonať, ak si udrží rovnakú streleckú formu ešte niekoľko rokov.

Pred sezónou mal Ovečkin na konte 730 gólov a za Gretzkým zaostával ešte o 164 presných zásahov. To však už neplatí. Do aktuálnej sezóny vstúpil priam raketovo, keď si v úvodnom zápase Washingtonu Capitals proti New Yorku Rangers, ktorý Caps vyhrali 5 : 1, ruský kanonier pripísal 4 body za 2 góly a 2 asistencie, čím sa dostal na 5. miesto v tabuľke najlepších strelcov NHL v histórii. V druhom kole síce Caps prehrali 1 : 2 po predĺžení s Černákovou Tampou, no o jediný gól Washingtonu sa postaral opäť Ovečkin.

Aktuálne má na konte 733 gólov v NHL, a ak bude v rovnakom tempe pokračovať aj naďalej, v tejto sezóne sa môže dostať na 3. miesto najlepších strelcov NHL, ktoré zatiaľ patrí Jaromírovi Jágrovi. Ten má na svojom konte 766 gólov.

Slováci v NHL

Christián Jaroš, Tomáš Tatar, Marián Studenič (New Jersey Devils)

Sezónu v hlavných tímoch NHL odštartovalo 8 Slovákov. Až traja z nich hrajú za New Jersey Devils, ktorí doposiaľ odohrali len jeden zápas. V ňom zdolali Chicago Blackhawks 4 : 3 po predĺžení. Obranca Christián Jaroš s Tomášom Tatarom hrali v tretej formácii a útočník Marián Studenič vo štvrtom útoku. Tatar získal bod za asistenciu.

Martin Fehérváry (Washington Capitals)

Ďalším Slovákom, ktorý má za sebou vydarený vstup do sezóny, je obranca Martin Fehérváry v drese Washingtonu Capitals. V úvodných dvoch zápasoch síce nebodoval, ale svojimi dobrými výkonmi zaujal aj zámorské médiá. Nastupoval v prvej obrannej dvojici so stálicou Capitals Johnom Carlsonom.

Zdeno Chára (New York Islanders)

Najstarším a najvyšším hráčom v aktuálnej sezóne je Zdeno Chára, ktorý sa po úspešných rokoch, počas ktorých sa stal legendou Bostonu Bruins, minulú sezónu presunul do Washingtonu Capitals a v tej aktuálnej patrí do New Yorku Islanders. Vo svojich 44 rokoch sa tak po 20 rokoch vrátil do klubu, ktorý ho v roku 1996 draftoval v 3. kole z celkového 56. miesta. Zdenovi – rovnako ako celému tímu Islanders – úvodné dva zápasy nevyšli. Po dvoch prehrách sú zatiaľ aj tím, aj Chára bez bodu, pričom slovenský obor má v štatistikách +/– nepriaznivú bilanciu –3.

Andrej Sekera (Dallas Stars)

Svoju 17. sezónu v NHL odštartoval aj ďalší slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý je už štvrtý rok stabilným hráčom Dallasu Stars. Po troch zápasoch je Andrej zatiaľ bez bodu, no bodovanie nie je jeho hlavnou úlohou v tíme. Dallasu úvod ročníka nevyšiel podľa predstáv, keď prvý zápas síce vyhral po predĺžení, no v ďalších dvoch ťahal za kratší koniec.

Erik Černák (Tampa Bay Lightning)

Posledným slovenským hráčom, ktorý odštartoval sezónu v hlavnom tíme NHL, je dvojnásobný víťaz Stanley Cupu 24-ročný Erik Černák v drese tímu Tampa Bay Lightning. Erik dlhodobo patrí medzi top 4 obrancov Tampy a v úvodných zápasoch tvoril druhý obranný pár Lightningu s Ryanom McDonaghom. Začiatok sezóny obhajcu Stanley Cupu nebol presvedčivý, pretože v prvom zápase prehrali 2 : 6 proti Penguins bez Crosbyho s Malkinom a v ďalších dvoch zápasoch vyhrali až po predĺžení proti Detroitu a Washingtonu. Slovenský obranca má zatiaľ na konte dve asistencie.

Jaroslav Halák (Vancouver Canucks)

Jediným slovenským brankárom v kanadsko-americkej lige je Jaroslav Halák. Po troch rokoch, keď tvoril jeden z najsilnejších brankárskych párov NHL s Tukkom Raskom v Bostone, sa cez leto presunul do Vancouveru, kde robí dvojku Thatcherovi Demkovi. Halák sa dostal do bránky zatiaľ v jednom zápase z troch, v ktorom dosiahol úspešnosť zákrokov presných 90 %, no Canucks podľahli 1 : 3 Detroitu Red Wings.

 

Klein odklepal škrtenie a v UFC už má dve prehry

V sobotu v noci nastúpil na svoj tretí zápas v UFC Ľudovít Mr. Highlight Klein. Proti Američanovi Natovi Landwehrovi bol pred zápasom Slovák favoritom. Už od začiatku Landwehr ukazoval, že nebude ľahkým súperom, a prvé kolo bolo pomerne vyrovnané bez nebezpečného pokusu o ukončenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia