Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 16:13
Čas čítania 1:28
Tímea Krauszová TASR

Na Luníku IX sa začne svojpomocná výstavba. Bývanie nebude zadarmo, obyvatelia musia pracovať, nemať dlhy a deti mať v škole

NEWS LUNÍK IX
Uložiť Uložené

Do projektu vybrali šesť rodín.

Na košickom sídlisku Luník IX sa začne výstavba nového komunitného centra a rodinných domov. Ide o svojpomocnú výstavbu v rámci projektu Budujeme nádej na Luníku IX s podporou mesta, kraja a organizácie ETP Slovensko. Vybrané rodiny musia spĺňať podmienky, no okrem možnosti postaviť si svoj dom dostanú mikropôžičku a aj podporu vo forme vzdelávania.

Nie sú to domy zadarmo

Napriek všeobecnému presvedčeniu, že menšiny dostávajú veci zadarmo, ani v tomto prípade to tak nebude. Ako povedala na dnešnej  tlačovej konferencii riaditeľka organizácie ETP Slovensko Veronika Poklembová, projekt je určený pre rodiny v núdzi, ktoré spĺňajú určité podmienky.

„Absolvujú úvodné rozhovory o potrebách a finančných možnostiach rodiny, nebudú mať dlhy, zaviažu sa aspoň jeden rok sporiť minimálnu dohodnutú sumu a budú sa pravidelne zúčastňovať na vzdelávacích aktivitách v komunitnom centre,“ spresnila s tým, že následne budú mať nárok na pozemok a mikropôžičku z organizácie ETP, z ktorej si zabezpečia stavebný materiál.

Domov
Zdieľať
Diskusia