Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2021, 15:30
Čas čítania 2:27
Marián Mauik Biel

Komentár: Apple si znova ide svoju dvojročnicu, inovácie necháva na konkurentoch

Komentár: Apple si znova ide svoju dvojročnicu, inovácie necháva na konkurentoch
Zdroj: Apple
TECH KOMENTÁRE
Uložiť Uložené

To už je taký folklór, šomrať po predstavení na nové iPhony. Ale možno všetkých len irituje ten humbug okolo nich.

Tradičná jesenná udalosť Applu je za nami, a tak už poznáme všetky podrobnosti o novej generácii iPhonu. O týždeň na to môžeme zabudnúť, lebo sa v podstate nič zásadné neudialo. Tak ako vždy, aj teraz platí, že upgradovať pri iPhonoch má zmysel minimálne až každý druhý rok. To však neznamená, že to nie sú zaujímavé smartfóny. Vyčnievať z radu však budú pravdepodobne len pri nahrávaní videa.

Odporúčané
Generácia iPhone 13 prichádza, poznáme ceny. Ukázali tiež nový iPad mini aj Apple Watch 7 Generácia iPhone 13 prichádza, poznáme ceny. Ukázali tiež nový iPad mini aj Apple Watch 7 14. septembra 2021, 21:08

Čo sa teda po roku reálne mení? iPhone 13 má oproti predchodcovi zadné dve kamery šikmo, nie zvislo. To je jediný odlišovací prvok pred zapnutím. Viac výkonu vďaka novému čipu je síce fajn, ale pre drvivú väčšinu ľudí len taká éterická záležitosť. Určite bude zábavné sledovať malú vojnu medzi technologickými fanatikmi, ktorú Apple vyvolal nenápadným tvrdením, že procesor Apple A15 Bionic je o polovicu výkonnejší než najvýkonnejší konkurent. Ale, úprimne, záleží ozaj niekomu na tom, či sa mu hra PUBG Mobile otvorí za 2,5 alebo 1,5 sekundy?

Apple, iPhone 13
Zdroj: Apple

Apple často opakuje akúsi fintu, keď dlho nedopraje zákazníkom niečo bežné a potom, keď to spraví, pôsobí ako spasiteľ. Podobný dojem spokojnosti je pri zmienke, že iPhone 13 už bude mať minimálnu kapacitu pamäte 128 GB. Pritom je to úplne bežné pri všetkých nových mobiloch už dva-tri roky. Samozrejme, za pochvalu to aj tak stojí, pretože toto navýšenie pamäte so sebou neprináša nárast ceny.

iPhone 13 Pro
Zdroj: Apple

Jedna vec však fanúšikov inak podareného iPhonu 13 sklame. Nedočkali sa 120 Hz obnovovacej frekvencie obrazovky. Zjavne si to Apple necháva ako inováciu na budúci rok. Je to pritom drobnosť, ktorú procesor aj batéria zvládajú bez problémov. Ale treba mať niečo nové aj o rok. Prípadne si americká firma môže otestovať, či na tom zákazníkom ozaj až tak záleží, že budú ochotní ísť rovno do PRO verzie ich mobilov.

Domov
Zdieľať
Diskusia