Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2021, 21:08
Čas čítania 3:29
Marián Mauik Biel

Generácia iPhone 13 prichádza, poznáme ceny. Ukázali tiež nový iPad mini aj Apple Watch 7

Generácia iPhone 13 prichádza, poznáme ceny. Ukázali tiež nový iPad mini aj Apple Watch 7
Zdroj: Apple
TECH
Uložiť Uložené

Apple fanúšikovia môžu začať šetriť. O pár dní na trh pribudne kopa nových produktov s jablkovým logom.

Fanúšikovia Applu, ale aj konkurenti a všetci nadšenci technológií sa znova dočkali odpovedí na otázky, ktoré internetom kolovali už celé mesiace. Ukážu dnes novú generáciu iPhonov? Ako budú vyzerať? A budú vôbec výrazne odlišné od minuloročnej generácie 12?

iPad
Zdroj: Apple
Odporúčané
Využívaš svoj iPhone naplno? Vďaka týmto 10 tipom a trikom z neho vyťažíš ešte viac Využívaš svoj iPhone naplno? Vďaka týmto 10 tipom a trikom z neho vyťažíš ešte viac 6. septembra 2021, 9:30

iPad prichádza v novej generácii. Áno, ten, ktorý sa nazýva len jednoducho iPad. Poháňa ho procesor Apple A13 Bionic s 20 % väčším výkonom vo výpočtoch aj v grafike. Apple sa dokonca nebojí porovnávania s konkurenciou. iPad má byť 3-krát rýchlejší než najpredávanejší Chromebook a 6-krát rýchlejší než najpredávanejší nemenovaný Android tablet.

Apple iPad 2021
Zdroj: Apple

12 Mpix ultraširokouhlá kamera z iPad Pro s podporou funkcie Center Stage, ktorá automaticky švenkuje, sa dostáva už aj do „lacného“ iPadu.

Nechýba podpora klávesníc aj tretích strán a Apple Pencil. V podstate tak ide o cenovo dostupnejší a civilnejší iPad Pro. Predaj sa začína už budúci týždeň za 379 eur (64 GB) a 549 eur (256 GB).

Apple iPad 2021
Zdroj: Apple

iPad mini dostáva tiež upgrade, ale už s úplne novým dizajnom s ostrými hranami prevzatý z iPadu Pro. Má 8,3-palcovú uhlopriečku pri veľkosti predošlého iPadu mini. TouchID sa presunulo do hlavného tlačidla na hornej hrane. Samozrejmosťou je zvýšenie výkonu s čipom A13 Bionic, ktorý ho robí o 40 % výkonnejším než predchodca. Už aj iPad mini prešiel na univerzálny USB-C konektor podobne ako iPad Pro rodina.

iPad mini
Zdroj: Apple

Vylepšená bola aj 12 Mpix kamera s bleskom s podporou nahrávania 4K videa. Predná kamera je znova 12 Mpix ultraširokouhlá s funkciou Center Stage. Konečne sme sa dočkali aj stereo reproduktorov pri horizontálnom používaní.

Predaj sa začína budúci týždeň za cenu od 549 eur za 64 GB a 719 eur za 256 GB Wi-Fi verziu.

Apple, iPad mini
Zdroj: Apple

Apple Watch 

Na scénu prichádzajú Apple Watch. Staršie generácie dostávajú presnejšie meranie aktivity pre cyklistov s funkciou detekcie pádu.

Domov
Zdieľať
Diskusia