Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2021, 16:30
Čas čítania 1:00
Richard Balog

Takto vyzerá výnimočná vila od jedného z najvýznamnejších predstaviteľov súčasnej architektúry v Českej republike

Takto vyzerá výnimočná vila od jedného z najvýznamnejších predstaviteľov súčasnej architektúry v Českej republike
Zdroj: Svoboda & Williams
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY SVOBODA & WILLIAMS
Uložiť Uložené

Moderné bývanie je obklopené dokonale upravenou záhradou s kúpacím jazierkom v chránenej krajinnej oblasti Moravský kras.

V portfóliu realitnej kancelárie Svoboda & Williams sa len pred niekoľkými dňami objavila ponuka, ktorá si nás získala už na prvý pohľad. Ide o rodinný dom od architekta Zdeňka Fráneka – čerstvého držiteľa ocenenia architekt roka. 

Dizajnovo výnimočná vila sa nachádza v obci Ráječko v chránenej krajinnej oblasti Moravský kras a postavili ju ešte v roku 2009. Stojí v neprejazdnej ulici asi 5 minút chôdze od stredu obce s kompletnou občianskou vybavenosťou. Jej nadčasový vzhľad pôsobí moderne aj v súčasnosti a nepochybujeme o tom, že rovnaké slová si povie jej budúci majiteľ taktiež o ďalších 10-15 rokov. 

Odporúčané
Vstúp s nami do minimalistického bytu so žižkovskou televíznou vežou v obývacej miestnosti Vstúp s nami do minimalistického bytu so žižkovskou televíznou vežou v obývacej miestnosti 2. septembra 2021, 12:49

Stavba so železobetónovou konštrukciou je rozdelená do dvoch výškových úrovní a má podlahovú plochu s výmerou 171 štvorcových metrov. Záhradná časť má viac ako 700 štvorcových metrov vrátane terasy s kúpacím jazierkom a profesionálnou filtráciou. 

Interiér profesor Fránek rozvrhol do troch samostatných izieb a spoločenských zón. Obývaciu miestnosť s kuchynským kútom a jedálňou opticky prepojil s exteriérom vďaka sklenenej stene. Na prízemí sa ďalej nachádza predsieň a technická miestnosť s množstvom úložných priestorov. Na galériu nad schodiskom nadväzuje hlavná spálňa, ktorú je možné rozdeliť. Nechýba ani kompletne zariadená kúpeľňa a pracovný roh. 

Domov
Zdieľať
Diskusia