Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2021, 12:49
Čas čítania 1:05
Richard Balog

Vstúp s nami do minimalistického bytu so žižkovskou televíznou vežou v obývacej miestnosti

Vstúp s nami do minimalistického bytu so žižkovskou televíznou vežou v obývacej miestnosti
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Rezidenčný projekt, ktorý je na mieste, kde mal pôvodne stáť futbalový štadión, ukrýva veľkometrážne bývanie v modernom šate s množstvom zasklených plôch a terasou.

Pôvodne tu mal stáť futbalový štadión, dnes lokalitu definuje rezidenčný komplex výrazných vežových domov usporiadaných podľa návrhu architektonického ateliéru A69 do pôdorysu podkovy na mieste plánovaných tribún. 

Množstvo zasklených plôch, ale aj poloha bytu na 11. podlaží jedného z krajných domov výrazne ovplyvnili návrh interiéru. Minimalistický vzhľad či zvolené materiály podčiarkujú aj výnimočné výhľady do zelene Parukářky cez žižkovskú televíznu vežu až po Pražský hrad. Pohľad na historickú panorámu českej metropoly si vďaka malým stavebným zásahom môžu majitelia vychutnávať rovno z vane. 

Odporúčané
Investícia za milión eur sa určite oplatila. Predstavujeme esteticky dokonalú novostavbu z Prahy Investícia za milión eur sa určite oplatila. Predstavujeme esteticky dokonalú novostavbu z Prahy 27. augusta 2021, 15:30

Takmer 190 štvorcových metrov podlažnej plochy zaberá polovicu podlažia a v podstate obopína šachtu výťahu. Jadro dispozície tvorí široká chodba vedúca do jednotlivých izieb. Z lichobežníkového tvaru väčšiny miestností vyťažila architektka Barbora Léblová (Barbora Léblová Interiors & Architecture) všetky pozitíva, či už v podobe praktických úložných priestorov, alebo zaujímavých interiérových prvkov. 

Dominantným materiálom v byte je svetlé dubové drevo. Objavuje sa prakticky všade – od hrubých podláh v obytných miestnostiach a na chodbe cez obklady stien až po väčšinu nábytkov vyrobených na mieru vrátane kuchynskej linky.

Architektka vsadila na kombináciu dreva s kontrastnými čiernymi prvkami – nájdeš ich v spomínanej kuchynskej časti aj v obývacej miestnosti. Významnú dizajnovú úlohu majú i autorské kresby a tapety v detských izbách z dielne grafického štúdia Punx23. Nadštandardný charakter bývania dopĺňa aj inteligentný systém, vďaka ktorému môžu majitelia ovládať všetky elektrifikované komponenty na diaľku. 

Súčasťou nehnuteľnosti je terasa s výmerou 37 štvorcových metrov, na ktorej návrhu architektka spolupracovala so štúdiom záhradnej architektúry Koukol. Cieľom bolo vytvoriť vonkajší obývací priestor doplnený o množstvo zelene

Náklady na byt v mestskej časti Praha 5-Slivenec sa vyšplhali na viac ako 620 000 eur.

Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Linka News.

BoysPlayNiceBoysPlayNiceBoysPlayNiceBoysPlayNice
Zobraziť galériu
(26)
Domov
Zdieľať
Diskusia