Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2021, 15:30
Čas čítania 0:57
Richard Balog

Investícia za milión eur sa určite oplatila. Predstavujeme esteticky dokonalú novostavbu z Prahy

Investícia za milión eur sa určite oplatila. Predstavujeme esteticky dokonalú novostavbu z Prahy
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Moderné bývanie s vlastnou identitou, ktoré významovo aj priestorovo ideálne dotvára vzhľad radovej zástavby. Pozitívne hodnotíme aj premyslené prepojenie interiéru s exteriérom.

V uplynulých rokoch sme predstavili kvantum zaujímavých nehnuteľností, avšak len niektoré z nich boli také parádne ako novostavba z obce Lhota v okrese Praha-východ. Nehnuteľnosť, za ktorej vzhľadom stojí tandem architektov Štefan Šulek (SOA architekti) a Jaroslav Richter (Richter Design), je stelesnením našich predstáv o bývaní snov

Odporúčané
Zámok z 19. storočia, ktorý architekti premenili na oázu pokoja a rodinnej atmosféry. Od Prahy je len pár desiatok minút Zámok z 19. storočia, ktorý architekti premenili na oázu pokoja a rodinnej atmosféry. Od Prahy je len pár desiatok minút 19. augusta 2021, 15:30

Dom s investičnou hodnotou 1 milión eur stavali päť rokov. Cieľom architektov aj majiteľov bolo vytvoriť dom s vlastnou identitou, ktorý nebude vo významovom ani priestorovom konflikte s aktuálnou zástavbou. Pozitívne hodnotíme aj premyslené prepojenie interiéru s exteriérom.

Tvár domu z ulice určujú výškovo dominantné dvojpodlažné hmoty spojené do jedného celku na pôdoryse štvorca. Centrálny drevený objekt slúži ako chodba a jedáleň. Celkový výraz stavby je podporený tradičným materiálovým riešením a základným členením fasád. Budova je funkčne aj objemovo rozdelená do štyroch blokov. 

Zo vstupnej haly sa vchádza do chodby, ktorá objekt rozdeľuje do dvoch častí. Smerom do ulice je umiestnená pracovňa a, naopak, smerom do záhrady sa nachádza kuchyňa s priamou väzbou na terasu a zimnú záhradu s bazénom. Obývacia miestnosť v severozápadnej časti domu je vizuálne prepojená s kuchyňou. Na druhom podlaží je oddychová zóna. Hlavná spálňa s vlastnou kúpeľňou a šatníkom sa nachádza smerom do záhrady, zatiaľ čo ostatné izby majú spoločnú kúpeľňu. 

Celá stavba je navrhnutá v nízkoenergetickom štandarde. Lepšiu predstavu o tomto architektonickom skvoste, ktorému dominujú betón, drevo a jednoduché čisté línie, si už urobíš vďaka galérii od tímu BoysPlayNice

Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Linka News.

BoysPlayNiceBoysPlayNiceBoysPlayNiceBoysPlayNice
Zobraziť galériu
(22)
Domov
Zdieľať
Diskusia