Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2021, 22:32
Čas čítania 1:03
Dominik Vetrák

Čínske deti budú môcť hrať videohry len 3 hodiny týždenne. Kontroverzný zákon im umožní hrať iba cez víkend

Čínske deti budú môcť hrať videohry len 3 hodiny týždenne. Kontroverzný zákon im umožní hrať iba cez víkend
Zdroj: China Photos / Stringer / Getty Images AsiaPac/Sony Santa Monica/PlayStation
TECH ČÍNA
Uložiť Uložené

Zákon nepoteší žiadne čínske dieťa. Zrejme sa však bude dať obísť.

Daniel Ahmad, známy pod prezývkou ZhugeEX, profesionálny analytik zastrešujúci dáta o čínskom a ázijskom hernom trhu, prišiel na Twitter so šokujúcou správou. Čína v týchto dňoch pripravuje zákon, ktorý všetkým deťom mladším ako 18 rokov zakazuje hrať videohry viac ako 3 hodiny týždenne. Hrať ich môžu len v piatok, v sobotu a v nedeľu v čase od 20.00 do 21.00 hod. 

Odporúčané
10 najlepších hier z Gamescomu, ktoré ťa posadia na zadok. Zahráme si temnú marvelovku, Age of Empires 4, Saints Row a omnoho viac 10 najlepších hier z Gamescomu, ktoré ťa posadia na zadok. Zahráme si temnú marvelovku, Age of Empires 4, Saints Row a omnoho viac 26. augusta 2021, 11:00

Čínsky konglomerát Tencent, ktorého najväčšou časťou je práve videoherný biznis, uvádza, že len 2,6 % celkového počtu jeho hráčov tvoria hráči pod 16 rokov. Samozrejme, za predpokladu, že hráči vyplnili svoje profily pravdivo. Aj tak to však zasiahne milióny hráčov Tencentu. Predošlé obmedzenie hráčom zakazovalo hrať viac ako hodinu a pol denne, takže si práve čínski hráči nesmierne pohoršili. 

Domov
Zdieľať
Diskusia