Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
29. augusta 2021, 13:01
Čas čítania 0:32
Ema Stanovská

VIDEO: Prejav prezidentky počas osláv výročia SNP narušil piskot demonštrantov. Desiatky ľudí nadávali vláde do fašistov

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Pred areál pamätníka SNP v Banskej Bystrici prišlo protestovať asi 90 ľudí.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová výstupila s príhovorom pri príležitosti osláv 77. výročia Slovenského národného povstania. Pred pamätníkom SNP v Banskej Bystrici sa poďakovala aktívnym účastníkom SNP aj veteránom a prihovorila sa aj širokej verejnosti.

Jej prejav však narušil piskot demonštrantov, ktorí prišli protestovať pred areál pamätníka SNP. Asi 90 ľudí súčasnej vláde vynadalo do fašistov. Urazili najmä Zuzanu Čaputovú. Informoval o tom Denník N.

Celé video v originálnej kvalite si môžeš pozrieť TU.

Prezidenta poukázala najmä na nenávisť

„Nedopusťme, aby nenávisť ovládla našu krajinu, aby nám diktovala, čo si máme myslieť o našich blížnych, nenechajme sa ako spoločnosť rozdeľovať. Vezmime si príklad od našich povstaleckých hrdinov, ktorí bok po boku bojovali za spoločné vyššie ciele. My všetci spolu teraz tvoríme Slovensko. Budujme ho vo vzájomnom rešpekte, úcte, spolupráci a s pamäťou,“ vyhlásila v prejave prezidentka.

Domov
Zdieľať
Diskusia