Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2021, 8:38
Čas čítania 0:35
Adam Novosad

Oslava zásnub sa skončila pokutami za 184-tisíc. Časť hostí na austrálskom žúre mala pozitívny covid test

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Polícia u protinožcov tvrdo trestá porušovanie pravidiel.

Austrália doteraz bojuje proti šíreniu koronavírusu striktnými opatreniami, ktoré aktuálne platia aj v meste Melbourne. Mesto nariadilo prísny lockdown, počas ktorého sa ľudia nesmú združovať na oslavách ani hromadných podujatiach, ale skupina 56 osôb sa napriek tomu vybrala na oslavu zásnub svojich známych.

Odporúčané
Keby ma slovenskí vojaci nezachránili, tak ma Taliban na mieste zastrelí. 22-ročný Aahil musel Kábul vymeniť za Humenné (Rozhovor) Keby ma slovenskí vojaci nezachránili, tak ma Taliban na mieste zastrelí. 22-ročný Aahil musel Kábul vymeniť za Humenné (Rozhovor) 24. augusta 2021, 17:59

Nelegálnu oslavu objavila polícia, ktorá vtrhla do budovy. Každej z 56 dospelých osôb naparili policajti pokutu 5 452 austrálskych dolárov, čo je okolo 3 357 eur, a tak dohromady od skupiny vyzbierali 184-tisíc eur len na pokutách.

oslava, party
Zdroj: Pixabay

Austrália síce patrí medzi krajiny, ktoré doteraz pandémiu koronavírusu zvládali lepšie, ale s príchodom infekčnejšieho variantu delta sa situácia skomplikovala. O to horšie bolo, keď policajti zistili, že niektorí účastníci oslavy mali pozitívny test na koronavírus, a tak sa z oslavy zásnub stala superšíriteľská udalosť.

Miestny predstaviteľ zdravotníckych orgánov Brett Sutton kýval hlavou nad nezodpovednosťou skupiny a celé podujatie označil za „neuveriteľne deštruktívne“. Bezpečnostné zložky majú momentálne v Austrálii nariadené zasahovať a tvrdo trestať akékoľvek porušovanie pravidiel, ktoré len prispieva k zhoršovaniu epidemickej situácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia