Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2021, 20:22
Čas čítania 1:06
Tímea Krauszová

Slováci rozširujú hoax. V Austrálii neprotestuje milión ľudí proti lockdownu a na fotke je brazílska pláž, upozorňuje polícia

NEWS AUSTRÁLIA HOAXY PROTEST
Uložiť Uložené

Hoaxeri zavádzajú fotkou z roku 2013 z pláže Copacabana v Brazílii, záber vznikol počas návštevy pápeža Františka.

Polícia opäť vyvracia hoax, ktorý zdieľajú aj Slováci. Ilustruje ho fotkou statusu Ivety Šamánkovej, v príspevku sa píše o obrovskom proteste v Austrálii, ktorý autority nezvládli. „Takmer milión Austrálčanov protestuje (sic) proti lockdownu. Autority to nezvládajú,“ znie status, ktorý sprevádza fotka preplnenej pláže.

Fotka však nie je z Austrálie.

V Austrálii protestovalo zhruba pár tisíc ľudí. Dvestopäťdesiat z nich dostalo za porušenie opatrení pokutu. Lockdown v krajine je vzhľadom na pribúdajúci počet prípadov dokonca odôvodnený, vysvetľuje polícia na Facebooku.

Náhodná fotka davu ľudí + klamstvo = ideálny post na Facebooku

„Slovenskí konšpirátori dobre vedia, čo na Slovákov platí, a aj napriek tomu, že sme na podobné hoaxy už viackrát upozornili, robia stále to isté,“ komentuje situáciu policajná stránka. Hoaxeri zavádzajú fotografiou z roku 2013 z pláže Copacabana v Brazílii, záber vznikol počas návštevy pápeža Františka.

Domov
Zdieľať
Diskusia